Caniculă și disconfort termic ridicat în România. Meteorolog ANM: „Temperaturile resimțite vor fi chiar cu 3-4 grade mai ridicate” / Care sunr zonele vizate (VIDEO)

Caniculă și disconfort termic ridicat în România. Meteorolog ANM: Temperaturile resimțite vor fi chiar cu 3-4 grade mai ridicate / Care sunr zonele vizate (VIDEO)
Foto: Pixabay

Urmează zile caniculare în România, cu disconfort termic ridicat și temperaturi de până la 36 de grade. Iris Răducanu, meteorolog de serviciu ANM, a declarat pentru B1 TV că, din cauza disconfortului termic, temperaturile resimțite vor fi chiar cu 3-4 grade mai ridicate:

„Este în vigoare pe tot parcursul zilei de astăzi și pe parcursul zilei de mâine o informare privind disconfortul termic ridicat pentru zone de sud, de est ale țării, mai exact, sudul Moldovei, Dobrogea  și Muntenia. Temperaturile vor fi caniculare, undeva la 35-36 de grade.

Temperaturile la soare vor fi mai ridicate, dar din cauza disconfortului termic, temperaturile resimțite vor fi chiar cu 3-4 grade mai ridicate, în partea continentală a Dobrogei, în mare parte din Muntenia și în sudul Moldovei”.

Aceasta a explicat că nu este exclusă instabilitatea atmosferică manifestată prin averse, descărcări electrice, intensificarea vântului:

„Exceptând aceste zone de sud-est unde avem aveastă informare de disconfort termic ridicat și canculă pot să apară și manifestări de instabilitate atmosferică, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului dar pe arii mai restrânse.

În vestul, sud-vestul, centrul, nord-estul țării instabilitatea atmosferică va fi accentuată, și pe parcursul zilei de astăzi dar și zilele următoare. Acolo ne așteptăm la fenomene mai severe, averse torențiale cu cantități de apă ce vor putea depăși  20-25 de l /m2.”

În București pot apărea din nou furtunid e vară pe parcursul serii: „În următoarele zile nu e exclus ca în orele serii să mai avem parte de fenomene de instabilitate atmosferică, furtuni de vară cum am avut și în cursul serii de ieri, dar cantitățile de apă posibil să nu mai fie atât de mari. Aria ploilor se va restrânge la nivelul întregii țări. pe parcursul zilei de duminică ne așteptăm la o vreme frumoasă și călduroasă”

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios