Canicula pune în pericol viața animalelor de companie. Medicii veterinari au lansat avertismente

Canicula pune în pericol viața animalelor de companie. Medicii veterinari au lansat avertismente
Sursa Foto: Freepik.com

Temperaturile din aceste zile dau mari bătăi de cap populației. Disconfortul termic atinge cote alarmante, iar oamenii sunt expuși pericolului dacă nu se îngrijesc în această perioadă.

În aceeași situație sunt și animalele, iar medicii recomandă să avem grijă să îi ferim de soare şi să le oferim cât mai multă apă.

Animalele de companie, în pericol din cauza căldurii

Soarele strălucește cu putere, iar în România se așteaptă temperaturi de peste 40 de grade. În timp ce mulți se bucură de vremea însorită, animalele de companie au nevoie acum de o protecție specială și de atenția sporită.

Veterinarii avertizează că unele rase de câini nu trebuie tunse nici măcar pe caniculă, în timp ce la cabinetele veterinare vin zilnic oameni care întâmpină probleme cu animalele de companie din cauza căldurii.

În cazul animalelor de companie care sunt ținute numai în casă, medicii veterinari recomandă folosirea aparatelor de aer condiționat sau ventilatoarele pentru a le oferi răcoare. Hamsterii și păsările pot fi afectate în mod special și pot muri din cauza temperaturilor ridicate.

De asemenea, câinii nu ar trebui fie plimbați în timpul zilei. Este indicat să le asigurăm necesarul de apă proaspătă și să îi plimbăm la orele dimineții sau seara, când temperaturile sunt mai scăzute, notează antena3.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`