Canicula, necruțătoare pentru electrocasnice: Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service-uri în timpul verii (VIDEO)

Canicula, necruțătoare pentru electrocasnice: Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care ajung cel mai des în service-uri în timpul verii (VIDEO)
Foto: B1 TV

Pentru mulţi români concendiul se încheie cu bani cheltuiţi în plus pe echipamentele electronice care s-au stricat în această perioadă. Căldura puternică, utilizarea intensă și necorespunzătoare, fluctuațiile de tensiune, expunerea directă la lumina soarelui timp îndelungat sunt principalele cauze ale defecțiunilor acestor aparate, în sezonul estival, informează B1
TV. Şi neglijența are rolul ei. Cei mai mulţi români nu sunt interesaţi să citească nici măcar instrucţiunile produselor pentru a ştii cum să le utilizeze în timpul verii.

Telefoanele, tabletele sau aparatele de fotografiat sunt dispozitivele care vara ajung cel mai des în service-uri. Şi asta pentru că soarele, o picătură din apa de mare sau din piscină le poate strica rapid.

”Al meu s-a stricat pentru că l-am ţinut mult în soare , în maşină. Nu m-am gândit că se va strica tableta sau telefonul, dar telefonul chiar s-a stricat”, a declarat un tânăr care este doar unul dintre românii care, în ultimele luni, au apelat la service-urile de echipamente electrice şi electrocasnice. Iar pentru a-şi repara telefonul, tânărul a fost nevoit să plătească câteva sute de lei.

Neglijenţa pare să fie principala cauză a acestor incidente.

”Dacă se expun la soare se umflă bateria, în apă se strică, nu se mai poate repara şi la nisip se strică microfonul”, a explicat Daniel Militaru, asistent service echipamente electronice.
Specialiştii atrag atenţia că pe timpul verii şi aparatele electrocasnice se pot strica din cauza temperaturilor ridicate. De exemplu, incidența defecțiunilor la aparatele frigorifice crește cu 25% – 30% în lunile călduroase.

”Sunt frigidere care sunt construite să funcţioneze la temperatura mediului ambiant moderată, între 16 şi 32 de grade. În afara acestor temperaturi, peste 32 de grade, sau sub 16 grade frigiderul se va comporta anormal şi în final duce la defectarea lui. Dacă este foarte cald în cameră, el va merge continuu şi se va strica compresorul”, a precizat Dana Chișu, director Service electronice și electrocasnice.

Specialiştii recomandată evitarea deschiderii permanente a ușilor echipamentelor frigorifice, astfel încât compresorul, piesa centrală a sistemului de răcire, să nu fie suprasolicitat.

Şi fluctuațiile de tensiune ale rețelelor de alimentare cu energie electrică pot cauza defecțiuni ale produselor electronice și electrocasnice. Din acest motiv, este bine să deconectați echipamentele de la cablul de Internet când plecați în concediu, sau de la curent.

Canicula, necruțătoare pentru electrocasnice

Urmăriți B1TV.ro și pe
`