Caniculă în țară. La munte, cod galben de vijelii și ploi torențiale

Caniculă în țară. La munte, cod galben de vijelii și ploi torențiale
Foto: Pixabay.com

Metereologii au emis joi, 22 iunie, o avertizare de caniculă valabilă de astăzi, de la ora 11.00 până sâmbătă seara, la ora 22.00. Mai mult, în zona muntoasă intră în vigoare un cod galben de vijelii și ploi torențiale, valabil până joi la ora 22.00.

Conform ANM, joi, disconfortul termic va fi ridicat în vest și sud-vest, vineri în toatele zonele de câmpie și arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă în sud și est, informează Libertatea.
Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

Vremea la munte

Metereologii avertizează că, joi, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zonele de munte, care „se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55-65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină”.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.
Începând de vineri seara, instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre vest și va cuprinde toată țara.

Vremea la București

În prognoza specială pentru București, valabilă de joi, de la 10.00, până sâmbătă, la ora 22.00, metereologii anunță că disconfortul termic se va accentua, iar vremea va fi caniculară.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 33, până la 36 de grade Celcius, iar cele minime sunt cuprinse între 18 și 20 de grade.
În cursul după-amiezilor vor fi înnorări și posibilitatea de averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului de scurtă durată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`