Canicula face o altă victimă în Iași. O persoană a fost găsită în comă în locuinţa supraîncălzită

Canicula face o altă victimă în Iași. O persoană a fost găsită în comă în locuinţa supraîncălzită
Sursa Foto: Freepik

O persoană din Iași a fost găsită în comă de gradul I în locuinţa supraîncălzită, iar altele au ajuns la UPU de la Spitalul „Sf Spiridon” din cauza stărilor lipotimice suferite din cauza temperaturilor extrem de crescute înregistrate.

Persoane de 80 de ani, la spital din cauza căldurii

Coordonatorul UPU de la Spitalul „Sf Spiridon” din Iaşi, dr Diana Cimpoeşu, a declarat că temperaturile crescute afectează cel mai mult persoanele aflate la vârsta senectuţii, scrie Agerpres.

„În ultimele ore au fost aduşi trei pacienţi cu vârste de peste 80 de ani, care au suferit stări lipotimice. Un alt pacient a fost găsit în comă de gradul I într-un apartament supraîncălzit. Din fericire, a răspuns la tratamentul administrat în urgenţă”, a precizat aceasta.

Totodată, un bărbat în vârstă de 46 de ani a suferit o stare lipotimică în timp ce se afla în maşină, în contextul excesului de cafea şi tutun şi al caniculei.

Recomandările specialiștilor

Amintim că, autoritățile recomandă evitarea expunerii la soare în orele amiezii, hidratare constantă și purtarea de haine lejere, de culoare deschisă. Este vital să acordăm o atenție specială persoanelor vârstnice, copiilor și celor cu afecțiuni cronice, asigurându-le accesul la locuri răcoroase și lichide suficiente pentru a preveni deshidratarea și alte probleme de sănătate cauzate de căldură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`