Caniculă extremă: Cod portocaliu și galben în București și 14 județe

Caniculă extremă: Cod portocaliu și galben în București și 14 județe
Sursa Foto: Freepik.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de cod galben și cod portocaliu de caniculă pentru data de sâmbătă, 3 august. Conform meteoromania.ro, Capitala și 14 județe vor fi afectate de temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat în diferite regiuni ale țării.

Codul portocaliu de caniculă

Codul portocaliu de caniculă, valabil pe 3 august, este activ pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța. Aici, temperaturile maxime vor atinge 38-39 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor scădea sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Cod galben de temperaturi ridicate

Sub codul galben, ce va fi de asemenea în vigoare pe 3 august, zonele afectate sunt sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei, și cea mai mare parte a Dobrogei. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade Celsius, iar minimele vor fi în jur de 20 de grade. Se așteaptă un disconfort termic semnificativ, cu ITU depășind pragul de 80 de unități.

Cum va fi vremea în Capitală?

În Capitală, condițiile meteorologice vor rămâne caniculare de-a lungul zilei de 3 august, cu maxime care se vor situa în jurul a 36 de grade Celsius și minime de 18-20 de grade. Cerul va fi variabil, cu posibilitatea de înnorări temporare spre seară și noaptea, când sunt anticipate averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări posibile în a doua parte a zilei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`