Candidați record la Titularizare. Pățania unei tinere din Republica Moldova

Candidați record la Titularizare. Pățania unei tinere din Republica Moldova
Sursa foto: Shutterstock

În acest an s-a înregistrat un record de candidați la titulizare. Tinerii s-au întrecut pe locuri după majorarea salariilor din învățământ. Și posturile de educator și profesor de educație fizică și română au fost unele dintre cele mai râvnite.

Ce a pățit o tânără din Republica Moldova

Candidații au fost emoționați, în timp ce unii nici nu s-au găsit pe liste. Este și cazul unei tinere din Republica Moldova care a fost mutată de la o școală la altă pentru a susține examenul, conform observatornews.

„Pe listă m-am regăsit la Mihai Bravu, ieri am aflat că s-au mutat aici, ajung aici, nu mă regăesc pe listă şi mi-au spus că trebuie sămerg la şcoala 97. Sunt din Republica Moldova”, a spus tânăra.

Chiar dacă s-au luat măsuri de combate a caniculei, unii candidați nu au rezistat. La doar o oră de la începerea probei, unei candidate i s-a făcut rău și a fost transportată la spital.

Posturile de care sunt interesați tinerii

Tinerii s-au întrecut pe locurile la posturile de educatori, învățători, profesor de sport și de română.

Majorarea salarială din urma grevei de anul trecut i-a făcut pe tineri să fie tot mai interesați de această meserie.

„Sincer da, la 19 ani să ai un salariu aşa mare mă atrage”, a mai spus un candidat.

Printre candidații care au susținut examenul pentru prima oară s-au aflat și cei care sunt la doua sau a treia încercare, dar nu pentru că nu l-au trecut, ci pentru că nu erau posture destule.

Ministrul Educației Ligia Deca le-a urat „success” candidaților, dar ei n-au fost deloc impresonați de uralele sale, din contră, au spus că ar fi mai bine să fie deblocate mai multe posturi în învățământ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`