Când va scăpa România de COVID-19. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Când va scăpa România de COVID-19. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare
Foto: Pixabay

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat încă din toamnă primele doze de vaccin care vor ajunge în România. Valeriu Gheorghiță. coordonatorul campaniei de vaccinare, a oferit noi informații pe marginea acestui subiect.

Medicul de la Spitalul Universitar crede că la finalul verii anului 2021 se va încheia campania de vaccinare, când 60-70% din populație va fi imunizată împotriva SARS-COV-2.

De asemenea, prima etapă ar urma să se încheie în martie-aprilie.

„În momentul în care va exista platforma unică de programare în vederea vaccinării, simpla intenție a oricărei persoane de a se lista pe acea platformă de programare reprezintă dovada că acea persoană dorește să se vaccineze.

Estimăm undeva la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, practic la sfârșit de martie, început de aprilie vaccinarea va putea fi făcută populației generale, ultima etapă a campaniei de vaccinare.

Toate aceste etape se pot suprapune într-un anumit moment, dacă tipurile de vaccinuri aprobate vor asigura nevoia pe care noi o vom avea la un moment dat în România, și anume, dacă disponibilitatea vaccinurilor va acoperi toate nevoile pe care le avem, aceste etape de vaccinare se pot derula în paralel”, a declarat Gheorghiță la Digi 24.

Medicii și profesorii, prioritari la vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, pentru B1 TV, că vor avea prioritate la vaccinare angajații din sistemul sanitar și social. Vor urma apoi vârstnicii, persoanele cu boli cronice și angajații din infrastructura critică a statului.

„Activitatea de vacinare se desfășoară în etape succesive care includ, în primul rând, lucrătorii din domeniul sănătății și din domeniul social. Ulterior sunt vizate grupele de risc, persoanele peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice. Pe același nivel de prioritizare vor fi persoanele care deservesc activitățile esențiale din infrastructura critică a statului. În ultima etapă ne adresăm populației generale fără boli cronice”, a precizat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările