Când va fi gata linia de metrou M6 care va face legătura cu Aeroportul Otopeni? Anunțul ministrului Grindeanu: „A ajuns la un stadiu de 15-16%”

Când va fi gata linia de metrou M6 care va face legătura cu Aeroportul Otopeni? Anunțul ministrului Grindeanu: „A ajuns la un stadiu de 15-16%
Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor. Sursa foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a amintit despre progresul lucrărilor la magistrala de metrou M6, care va lega Piața 1 Mai de Băneasa și Otopeni. Grindeanu a spus că lucrările sunt în plină desfășurare și că acestea sunt sincronizate cu cele realizate de Primăria Capitalei pentru a reduce impactul asupra traficului rutier.

„Dacă tot se lucrează, este important să facem aceste lucrări în același timp”

„Mi-e greu să mă pun în locul lui Nicușor Dan, chiar nu știu amănunte, dar pot să vă spun despre M6. Este un proiect anunțat de câțiva ani, iar noi, la Ministerul Transporturilor, am încercat să corelăm aceste lucrări cu proiectele Primăriei, tocmai pentru a nu crea blocaje suplimentare în trafic”, a declarat Grindeanu în cadrul unei intervenții în direct la Antena 3 CNN, conform click.ro. 

Ministrul a precizat că în zona Piața 1 Mai, lucrările la magistrala de metrou se desfășoară simultan cu schimbarea liniilor de tramvai. „Dacă tot se lucrează, este important să facem aceste lucrări în același timp, nu să terminăm metroul și apoi, peste o lună, să începem alte proiecte de infrastructură”, a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a subliniat că succesul  acestei lucrări depinde și de Primăria Capitalei, mai ales în ceea ce privește viteza și organizarea lucrărilor. „Mi-aș dori ca aceste proiecte să fie corelate cât mai bine, pentru a nu crea haos în trafic”, a adăugat acesta.

În ce stadiu sunt lucrările pe M6

Grindeanu a anunțat că primul tronson al magistralei M6, care va lega Piața 1 Mai de mall-ul Băneasa, a ajuns la un stadiu de 15-16%. Lucrările au început de câteva săptămâni, iar în acest moment se lucrează la șase stații din această secțiune.

„Lucrările sunt monitorizate atent, iar finanțarea este asigurată, așa că suntem încrezători în respectarea termenelor stabilite”, a afirmat ministrul. Grindeanu a precizat că al doilea tronson, care va lega Băneasa de Aeroportul Otopeni, va intra în faza de execuție în următoarele săptămâni.

Referindu-se la finalizarea proiectului, Grindeanu a precizat că termenul estimat pentru primul tronson este finalul anului 2027, iar pentru cel de-al doilea tronson este 2028. „Termenul estimat pentru primul tronson, între Piața 1 Mai și Băneasa, este finalul anului 2027. Pentru cel de-al doilea tronson, care va conecta Băneasa de Aeroportul Otopeni, termenul este 2028”, a precizat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`