Când va fi deschis pasajul Domnești. Lucrările sunt aproape finalizate

Când va fi deschis pasajul Domnești. Lucrările sunt aproape finalizate
Pasajul Domnești, coșmarul șoferilor: este necesară finalizarea a încă două proiecte pentru ca circulația să fie eficientă în zonă. Foto Facebook

Motiv de bucurie pentru Bucureșteni, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a anunțat că Pasajul Domneşti de pe Centura Capitalei va fi gata pe 15 noiembrie.

Pasajul Domnești se deschide în noiembrie

Se pare că deja au fost începute pregătirile pentru darea în trafic a Pasajului Domnești de pe centura București, după cum a transmis , Irinel Ionel Scrioșteanu. Acesta reprezentând o premieră, primul sens giratoriu suspendat ce urmează a fi inaugurat la ieșirea din București.

Secetarul de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat pe rețelele sociale că au fost finalizate straturile de mixturi asfaltice în zona pasajului de pe Centura Capitalei, rampele de acces și bretelele, inclusiv rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești. Totodată, s-a montat atenuatorul de șoc la rampa de urcare dinspre Bragadiru și urmează montarea celui de al doilea la rampa de urcare dinspre Chiajna, a precizat Irinel Ionel Scrioşteanu.

Se pun la punct ultimele detalii

Secretarul de stat a anunțat pe pagina sa de Facebook că se continuă montarea parapetului rutier și acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului. Totodată acesta a anunțat că se montează ultimi stâlpi de iluminat.

„Continuă montarea parapetelui rutier de-a lungul Centurii București. Continuă acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe). Continuă montarea ultimilor stâlpi pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului. Continuă montarea indicatoarelor rutiere și realizarea marcajelor rutiere .Continuă lucrările la stațiile de pompare aferente rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului”, a afirmat secretarul de stat în postarea sa.

Pasajul Domnești, singurul pasaj finalizat în acest an

Contractul pentru proiectarea și execuția acestui pasaj suspendat a fost semnat în mai 2017, cu asocierea STRACO GRUP SRL – COMNORD SA – SPECIALIST CONSULTING SRL, pentru suma de 91,55 milioane de lei fără TVA. Ulterior, subcontractorul TRACON a preluat șantierul la finele lui 2020.

Din cele cinci pasaje de pe Centura Capitalei, anul acesta va fi finalizat doar cel de la Domnești, termenul pentru Pasajul Berceni fiind prelungit până în martie 2023. Anul trecut a fost dat în trafic Pasajul Mogoșoaia și rămâne de văzut când vor fi gata pasajele Oltenița (Popești – Leordeni) și Cernica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`