Când va fi vaccinul anti-COVID contra cost. Ludovic Orban: „Se va ajunge la un anumit moment, când va deveni un virus banal, cum e cel de gripă” (VIDEO)

Când va fi vaccinul anti-COVID contra cost. Ludovic Orban: „Se va ajunge la un anumit moment, când va deveni un virus banal, cum e cel de gripă (VIDEO)
foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Charisius

În această săptămână, în spațiul public au circulat informații contradictorii cu privire la vaccinarea anti-COVID-19. Pe de o parte, s-a manifestat o anumită îngrijorare cu privire la faptul că serul ar putea fi făcut contra cost. Pe de altă parte, premierul Cîțu a declarat că nu se va produce niciun fel de schimbare în politica de vaccinare.

Ludovic Orban a comentat marți, 25 mai, pe marginea acestui subiect. Președintele PNL crede că a fost vorba despre o eroare în transmiterea sau receptarea mesajul. De fapt, Orban spune că s-a referit la faptul că serul anti-COVID ar putea fi efectuat contra costîn momentul în care SARS-COV-2 va deveni „un virus banal”.

„Sigur că am discutat cu domnul premier. Am văzut și declarația. Nu este neapărat o contradicție. Eu am spus că la un moment dat se va ajunge în momentul în care nu va mai reprezenta un pericol (n.r. – COVID). Se vede că pandemia de COVID a generat o situație economică, socială, psihologică dramatică. Eu nu am spus că acum se renunță la gratuitate. Se va ajunge la un anumit moment, când va deveni un virus banal, cum e virusul obișnuit de gripă, să se folosească mecanismul obișnuit de vaccinare”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Declarațiile controversate ale lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a comentat luni, 24 mai despre scenariul potrivit căruia serul anti-COVID va deveni contra-cost.

„Noi organizăm vaccinarea gratuită. Practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze pentru că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Orban.

Întrebat concret dacă românii ar putea să plătească pentru vaccinare, Orban a precizat: „Într-un viitor oarecare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie