Când va ajunge noul orar al desfășurării cursurilor online din București, la elevi și părinți

Când va ajunge noul orar al desfășurării cursurilor online din București, la elevi și părinți
foto: portalinvatamant.ro

Toate unitățile de învățământ din Bucureștivor transmiteorarul cursurilor online elevilor, până miercuri, 21 octombrie, potrivit Planului de Măsuri aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Directorii, diriginții, învățătoarele și educatoarele sunt responsabilii pentru transmiterea către preșcolari sau elevi și părinții acestora, a orarului școlar și a programului stabilit, precum și a altor informații necesare pentru desfășurarea în condiții optime a procesului de învățâmânt,prin intermediul tehnologiei și al internetului, scrieedupedu.ro.

Planului de măsuri în vederea desfăşurării activităţilor instructiv-educative în sistem online în școlile primare și gimnaziale, grădinițele și liceele sau școlile postliceale, private sau publicedin Municipiul Bucureşti pe perioada suspendării cursurilor trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ până marți, 20 octombrie.

Potrivit noii metodologii, profesorii vor fi monitorizați și verificați dacă și cum desfășoară orele online.

Din cauza exploziei de cazuri COVID, în Municipiul Bucureşti, se impune, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ de stat şi particular, trecerea activităţii instructiv-educative în sistem online, pentru cel puțin 14 zile.

Programa școlară în vigoare ar putea fi adaptată pentru predarea online

Programa școlară va fi modificată, “dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”, a declaratministrului Educației, Monica Anisie,luni seară, laRealitatea TV.

Oficialul a spus că “trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar”. Ministrul a dat exemplu perioadei din primăvară-vară, când a scos din programa pentru Evaluarea Națională 2020 și din cea pentru Bacalaureat 2020 materia care s-ar fi studiat în semestrul al II-lea al anului școlar trecut.

Restricții dure în Capitală

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a reunit, luni, pentru a stabili noile restricțiile pentru următoarele 14 zile în Capitală, ca urmare a faptului că, duminică, rata de infectare cu noul coronavirusa depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Pe lista de măsuri ce vor trebui respectate în București în rumătoarele două săptămâni se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)