Cafeaua este, fără îndoială, una dintre principalele plăceri zilnice ale românilor. Ea oferă energie dimineților în care mintea se urnește mai greu, iar antioxidanții puternici pe care îi conține aduce benefici organismului.
Ceea ce consumă oamenii în timpul zilei este esențial pentru un somn bun, iar cafeaua este cel mai important lucru.
Sunt persoane care cred că a bea cafea după cină nu este o idee rea, însă un studiu publicat în The Guardian infirmă acest lucru. Conform cercetătorilor, cofeina are un efect dăunător asupra încercărilor organismului de a se odihni.
Cu toate că îmbunătățește concentrarea și vigilența, consumul excesiv de cafea este contraproductiv. Experții în sănătate susțin că îmbunătățirea performanței mentale ca urmare a consumului de cafea este o chestiune de placebo, notează playtech.ro.
Teoretic, ultima cafea ar trebui să fie băută între orele 14:00 – 15:00. Însă cei care își doresc cu adevărat să bea o cafea după prânz, ar trebui să o facă până la ora 17:00.
Se spune că persoanele care beau ultima cafea după prânz vor reuși să doarmă la ora 22:00. Acest lucru nu se aplică și în cazul în care se bea alcool.
„Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet.
Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine.
Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul. Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!”, a explicat medicul Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.