Când ar putea scăpa șoferii de traficul de coșmar de pe Centura Capitalei, între A1 și A2. Stadiul lucrărilor

Când ar putea scăpa șoferii de traficul de coșmar de pe Centura Capitalei, între A1 și A2. Stadiul lucrărilor
Foto: Pixabay

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că din primăvara lui 2024, ar trebui să fie gata întregul semi-inel al autostrăzii A0. Abia atunci traficul pe actuala Centură a Capitalei, între A1 și A2, prin sud ar urma să fie fluidizat.

Stadiul lucrărilor la A0

Secretarul  de stat a declarat pentru gandul.ro că în 2023 se vor finaliza două dintre cele trei loturi ale Centurii Capitalei, între A2 și Mihăilești-Cornetu, iar în primăvara lui 2024 ar trebui să fie încheiată lucrarea până la autostrada A1 București-Pitești.

Anul viitor vom avea, cu siguranță, de la DN 6, de la Bragadiru-Cornetu până la A2. Traversăm DN 5, traversăm DN4, facem legătura cu A2. Inclusiv porțiunea dintre Popești și A2, acolo este cel mai complex nod rutier care să unească două autostrăzi, A2 și A0. Lucrurile sunt destul de avansate, finalizăm și acel nod rutier, legătura cu A2, anul viitor.

Pe partea de Sud, lotul 3 este cu semne de întrebare și cel mai probabil se va finaliza în 2024, în primăvară. Noi am dori să avem cât mai repede acest semi-inel între A1 și A2, pentru că ar descongestiona substanțial traficul de pe Centura Capitalei, traficul de tranzit se va muta acolo, dar depindem de mobilizarea antreprenorului de pe lotul 3”, a explicat Ionel Scrioșteanu.

Constructorul care se ocupă de lotul 3 a fost penalizat pentru întârzieri la faza de proiectare și a primit certificate negative pentru perioada de lucru în șantier.

Pe semi-inelul de Nord, din cele patru loturi, două tronsoane se află în faza de licitare/contestare.

În ceea ce privește actuala Centură a Capitalei, Ionel Scrioșteanu spune că aceasta va fi modernizată – etapizat – la patru benzi, iar intersecțiile cu drumurile naționale vor fi prevăzute cu pasaje denivelate, două dintre ele – de la Bragadiru și de la Măgurele – urmând a fi pe trei niveluri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie