Românul Șerban Ghenea a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet. A lucrat la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift

Românul Șerban Ghenea a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet. A lucrat la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift
Sursa foto: X

Șerban Ghenea a câștigat, duminică, un premiu Grammy, în calitate de inginer de sunet la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift.

A cincea oară când câștiga premii Grammy

El este a cincea persoane care câștigă „albumului anului” de cinci ori. A mai primit trofee, având același rol, pentru albumele „1989” şi „Folklore” ale lui Swift, „25” al lui Adele şi „24K Magic” al lui Bruno Mars, conform G4media.

La albumul „Midnights” al lui Taylor Swift au participat următorii: Jack Antonoff & Taylor Swift, producători; Jack Antonoff, Bryce Bordone, Zem Audu, Serban Ghenea, David Hart, Mikey Freedom Hart, Sean Hutchinson, Ken Lewis, Michael Riddleberger, Laura Sisk & Evan Smith, ingineri de sunet/mixaj; Jack Antonoff & Taylor Swift, compozitori; Randy Merrill, inginer mastering.

Artiști cărora le-a mixat piese

Șerban Ghenea este inginer de mixaj și a câștigat de 19 ori premii Grammy și de trei ori premii Latin Grammy. El a mixat piese pentru Michael Jackson, Janet Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Bjork, Thirty Seconds to Mars, Faith Hill, Carrie Underwood, Jewel, Santana, Ozomatli, Shakira, Jill Scott, Floetry, Musiq Soulchild, Taio Cruz, Rod Stewart, Dave Matthews Band, The All American Rejects, One Republic şi Beck. Până în ianuarie 2024, Şerban a mixat peste 225 de single-uri şi albume No. 1, – inclusiv hituri pentru Taylor Swift, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Katy Perry, Ke$ha, Britney Spears, Black Eyes Peas, The Fray, Train, Lifehouse, Weezer, The Hives, Maroon 5, Avril Lavigne, Gavin Degraw, P!nk, Rihanna, Ellie Goulding, Keith Urban.

Taylor Swift a câștigat fost nominalizată la șase premii, printre care pentru „cel mai bun album vocal pop” pentru „Midnights”, „cea mai bună interpretare pop solo” pentru „Anti-Hero” şi „cea mai bună interpretare pop duo/grup” pentru „Karma” cu Ice Spice, care a primit o nominalizare pentru „revelaţia anului”.

Artista a câștigat și premiul pentru „albumul anului” cu „Midnights”, fiind prima persoană care a câștigat de patru ori la această categorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)