Campania prezidențială a lui Mircea Geoană, anchetată de DNA: "Nu am nicio legătură cu finanțarea PSD din 2009"

Campania prezidențială a lui Mircea Geoană, anchetată de DNA: "Nu am nicio legătură cu finanțarea PSD din 2009"
Foto: evz.ro

Procurorii DNA anchetează modul în care a fost finanțată comapania prezidențială a lui Mircea Geoană.

Potrivit site-ului România Liberă, ar fi vorba despre finanțări ilegale pentru ca în schimb unii oameni de afaceri să primească diferite avantaje în cazul în care Geoană ar fi ieșit președinte.

Procurorii au pus sub acuzare pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu și patronul InterAgro și al echipei de fotbal de Liga I, Ioan Niculae, pentru modul în care au strâns bani pentru compania lui Mircea Geoană.

Sursele României Libere susțin că Ioan Niculae ar fi vrut ca după câștigarea alegerilor prezidențiale de către fostul președinte al Senatului, Mircea Geoană, să aibă un cuvânt de spus în numirea viitorului Ministru al Economiei. Niculae l-ar fi propus pe directorul Transgaz și Romgaz. Și Ioan Niculae ar fi avut un motiv întemeiat pentru această propunere, pentru că o parte din companiile controlate de patronul InterAgro, mai ales combinatul Azomureș, au nevoie de gaze la preț preferențial pentru a putea obține un profit substanțial.

Finanțarea s-ar fi făcut parțial, folosind ca paravan un institut de sondare a opiniei publice. InterAgro ar fi plătit 150.000 de euro către Insomar, pentru un pseudo-studiu care nu ar fi fost făcut niciodată.

Insomar este un institut de sondare a opiniei publice, condus de Sorin Ovidiu Vîntu. DNA arată că “responsabil” de relația PSD-Insomar se face Viorel Hrebenciuc, liderul social-democrat Bacău.

În același dosar este pus sub acuzare și Gheorghe Teodorescu, unul din șefii Insomar, cunoscut ca un aproapiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După publicarea acestor date oferite de sursa precizată, Mircea Geoană a declarat că nu are legătură cu finanțara campaniei din 2009.

“Nu am niciun fel de cunoștință despre sume de bani solicitate în mod ilegal pentru finațarea campaniei prezidențiale din 2009. Sper ca situația descrisă de mass-media să-și găsească foarte rapid răspuns în justiție, pentru că nu vreau în niciun fel ca numele meu să fie legat, chiar și în calitate de martor, de practici ilegale de finanțare a campaniilor electoarale”.

Mai mult, fostul social democrat susține că dacă într-adevăr s-au cerut bani în mod ilegal pentru finanțarea campaniei prezidențiale a PSD, atunci justiția trebuie să-și facă datoria și să-i trimită în judecată pe cei vinovați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)