Camionagii români nu mai au așteptări de la nimeni. Mesajul unui TIR-ist care a pierdut ani la cozile vămilor

Camionagii români nu mai au așteptări de la nimeni. Mesajul unui TIR-ist care a pierdut ani la cozile vămilor
Ilie Matei sursa:facebook

Pe pagina sa de facebook, „Omul șoselelor” – cunoscutul camionagiu Ilie Matei considerat o voce a camionagiilor români a împărtășit cu colegii de breaslă dezamăgirea și umilința pe care o simte la aflarea votului Austriei împotriva țării noastre.

Transportatorii sunt prima categorie de lucrători care sunt afectați de menținerea României dincolo de gardul Schengen, aceștia fiind obligați să aștepte cu zilele la cozile epuizante de la granița spre Vest.

Mesajul unui TIR-ist care a pierdut ani la cozile vămilor

„Cand auzi vestea că esti respins pt a nșpemia oară să fii acceptat cu drepturi depline ca oricare cetatean european te apucă frustrarea și iti pui intrebarea:
Bai, cu ce am gresit eu in schema asta?? Cu ce au greșit toti colegii mei care zilnic stau ore in coadă la punctele vamale din Romania ??
Pt care motiv noi nu suntem tratati egal?? Am pierdut ani din viată in vămile alea, ne-am așteptat civilizat randul, soferii profesionisti din Romania muncesc exemplar in toata Europa si sunt la mare cautare in toate companiile europene de transport, inclusiv in Austria, tara ce ne-a pus piedica de data asta”, a scris Ilie Matei.

Camionagiul se resemnează: Poate fi mai rău

Obișnuiți cu greutățile ststului de „semi-europeni”, cu nedreptățile stării de fapt, camionagii români nu mai au așteptări de la nimeni.
„Înteleg că nu li s-a dat ce au cerut si ma bucur ca au avut barbatia să o faca, sa nu le dea ceea ce credeau ca vor obtine usor, dar nu despre asta e vorba iar daca ramaneți sa cititi pana la final veti intelege ideea.
Asta m-am oprit in drumul către Germania la Nirany in Cehia să alimentez .Cei care frecventati zona stiti că pompa aceea renumita pt pretul mic la diesel este frecventata de toate natiile cu microbuze si camioane.
Moldoveni, romani, cehi, polonezi, ucraineni, sarbi, etc…sute de autobuze, microbuze, camioane alimenteaza zilnic acolo.
Au si un punct unde poti manca, e mult spus restaurant, e un fel de impinge tava cu o mancare semi comestibila, dar pt batai de lingura in stomac, merge si aia.
Dupa ce am alimentat, am parcat si am intrat inauntru. Inaintea mea era un grup ce coborase dintr-un microbuz, urcaineni dupa vorba si port. Vreo 4 femei si un batranel la vreo 65 ani asteptau la coadă.
Cehoaica de la casa a cam ridicat tonul la batran ca nu se intelegea cu el, dar el smerit incerca sa ii explice ca nu vrea si felul doi. Dupa ce mi-am luat mancarea m-am asezat la o masa single langa grupul respectiv. Vedeti voi, daca esti atent poti descoperi multe in jurul tau.
Nu-s vreun crestin si nici mare om cu religia in sange, dar m-am simtit rusinat cand eu ditamai animalul m-am infipt direct in farfuria de mancare iar batranul de la masa vecina, intai a scos fesul din cap, a facut o cruce apoi s-a apucat sa manance. Mi-am dat seama ca una din femei era sotia dansului, pt ca a asteptat să termine toata lumea de mancat, chiar daca el comandase doar felul 1 si la final s-a ridicat greoi ducand intai tava sotiei catre suportul de vesela folosita apoi s-a intors si a dus-o si tava lui.
Se vedea ca sunt obositi si cred ca oboseala era ultima lui problema. Sa incepi o viata noua departe de tot ce a insemnat pt tine casă, sa pleci gonit de un razboi ce iti ucide copiii, nepotii si sa stai zile intregi prin microbuze si tari necunoscute pt a supravietui unei batraneti si unei vieti ce va să urmeze, pt asta chiar iti trebuie putere.
Si cu toate astea, cu toata povara asta in spate, sa nu uiti a fi barbat pt femeia ce ti-a fost alaturi, sa ai grija sa ii iei tava din fata dupa zile intregi de dormit prin microbuze, sa o iei la 65 ani de mana si sa mergi cu ea la microbuz deschizandu-i usa…băbăieti, asta e dovada că mai exista sanse sa descoperim civilizatie nu doar spre vest, ci mai la nord de noi, acolo de unde ne asteptam sa vina racheti si tot felul de balauri dupa terminarea conflictului.
M-am uitat cu admiratie si respect la acel batran si mi-am dat seama ca daca un razboi nu poate schimba si distruge omul si barbatul din noi, o amarata de vama in care pierd inca jumatate de viata asteptand inseamna lux si opulenta.
Raman cu frustrarea că sunt semi european, dar prin comparatie cu viata luata de la capat de altii asta nu inseamna nimic rau, ba din contra, un motiv sa ramanem oamenii aia pe care si-ar dori toate natile sa le fie angajati, oamenii aia care primesc si dusmanii la masa lor cu sarmale si vin rosu si care mai au o frantura de mila si multe de oferit celor din jur.
Să aveti drumuri ca voi, că drumurile altora sunt mai grele si anevoioase decat ale noastre!
Pe șosele ne avem doar unii pe ceilalți! Am avut noroc să ne naștem români!”, a conchis Omul Șoselelor.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`