Camerele de hotel, purtătoarele unora dintre cele mai neigienice obiecte. Turiștii le folosesc fără să știe ce pericol ascund

Publicat: 20 06. 2024, 10:34
Sursa Foto: Flickr.com

Multe obiecte din camerele de hotel pot fi purtătoare de germeni, mulți dintre turiști folosindu-le fără să știe ce pericol ascund.

Ce obiecte pot fi murdare în camera de hotel

Întrerupătoarele – Nu puține au fost cazurile în care întrerupătoarele au fost contaminate cu diverse bacterii, printre care Escherichia coli (E.coli), care se găsește în fecale. Mai concret, ori de câte ori persoanele care au mers la toaletă și nu s-au spălat pe mâini în mod corespunzător, apoi ating întrerupătoarele, transmit bacteria pe ele. De aceea este recomandat ca întrerupătoarele să fie dezinfectate înainte de a fi atinse, scrie Click.

Telecomanda – Și telecomenzile din camera de hotel pot acumula mulți germeni. Este un loc propice pentru bacterii, întrucât este unul dintre obiectele folosite des.

Covorul – Mocheta sau covorul din camera unui hotel poate fi plin de alergeni și bacterii. Este important să porți papucii de unică folosință pe care hotelul ți-i pune la dispoziție.

Colacul de toaletă – Cu toate că și baia este curățată, colacul toaletei nu va fi niciodată suficient de igienizat. Bacteriile continuă să persiste, motiv pentru care este recomandat utilizarea șervețelelor umede pentru a acoperi colacul de toaletă.

Cartela de acces – Cartela camerei poate conține o multitudine de bacterii. În acest caz, este recomandat să folosești un dezinfectant înainte de a o folosi.

Butoanele telefonului – Telefonul fix din camera hotelului poate fi o sursă de bacterii, raportându-ne la faptul că au avut contact cu mâinile clienților care au fost cazați de-a lungul timpului în camera de hotel.

Cât costă un sejur „all inclusive” la un hotel de patru stele de pe litoralul romanesc

Amintim că, turiștii care vor să se relaxeze în minivacanța de Rusalii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare dacă vor să se relaxeze pe litoralul romanesc. Datele ANAT arată că cazările s-au scumpit cu 8% față de 2023, iar Mamaia a rămas în topul preferințelor turiștilor.

Tarifele pe care patronii de hoteluri le-au impus în perioada de Rusalii pornesc de la 130 de lei pe cameră pe noapte, la un hotel de trei stele din Jupiter, respectiv 140 de lei pe noapte la un hotel de patru stele din Saturn.

Pentru un pachet „all inclusive” la un hotel de trei stele din Mamaia, o cameră dublă costă 549 de lei pe noapte, în timp ce la un hotel de patru stele din Neptun tariful este de 494 de lei, pe o cameră dublă pe noapte.

O cameră la un hotel de patru stele din Eforie Nord costă 340 de lei, în acest preț fiind incluse și plaja privată și șezlongurile, conform Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

În minivacanța de Rusalii, 3 nopți cu pachetul „all inclusive”, la un hotel de patru stele din Mamaia, costă 1.436 de lei de persoană, în timp ce pentru două nopți, cu mic dejun inclus la un hotel de trei stele din Eforie Nord, prețul este 220 de lei de persoană. În stațiunea Venus, un sejur de trei nopți, cu demipensiune, la un hotel de trei stele costă 743 lei de persoană.