Calvarul trăit de un român plecat din Austria spre România: bătut, dat jos din microbuz, fără bani. A fost salvat de voluntari din diaspora: „A cerut ajutor oamenilor, dar fără nici un rezultat”

Calvarul trăit de un român plecat din Austria spre România: bătut, dat jos din microbuz, fără bani. A fost salvat de voluntari din diaspora: „A cerut ajutor oamenilor, dar fără nici un rezultat”
Facebook - grupul Asociatia RoOmenia-Voluntari in Europa

Un bărbat  în vârstă de 37 de ani din Botoșani a trăit calvarul vieții sale după ce, încercând să ajungă acasă de Revelion, a plecat cu un microbuz din Austria și a fost agresat și dat jos din mașină în Germania, cu doar 50 de euro în buzunar, cu telefonul descărcat și fără încărcător.

Cazul lui Ovidiu, numele botoșeneanului, a fost relatat pe grupul de Facebook  ”Asociatia RoOmenia-Voluntari în Europa”, ai cărui membri au reușit să-l găsească după nouă zile de căutări asidue.

Drumul către casă, un calvar neașteptat

Pe 30 decembrie, Ovidiu s-a urcat în microbuzul care urma să-l aducă de Revelion acasă, în Botoșani, plătind 180 de euro pentru curs ce pleca din Austria.

„Deoarece microbuzul, în loc să se îndrepte către România, cum ar fi fost normal, a luat directia Germania pentru a mai lua călători, Ovidiu a cerut lămuriri soferului și a primit injurii, o bătaie care i-a rupt o coastă și a fost lăsat într-o benzinărie, noaptea, fără bagaje, cu un telefon mort, actele și 50 € în buzunar”,

Din nefericire pentru el, atunci a început calvarul, fără să vorbească limba germană sau engleză, românul abandonat într-o benzinărie din Germania a supraviețuit cum a putut, până când a fost localizat, pe 7 inuarie,  de membrii grupului de Facebook „Voluntari în Europa”.

Coșmarul bărbatului,  a durat o săptămână și două zile și a luat sfârșit pe 7 ianuarie, grație unor oameni ce s-au mobilizat pe grupul de Facebook

„A cerut ajutor oamenilor, dar fără nici un rezultat”

Administratorul grupul de Facebook, Gabriela Stanculesc, povestește că bărbatul a mers pe jos zeci de km până la Kaufland Heilbronn, și-a vândut ceasul cu 30 de euro ca să poată mânca, și că a cerut ajutor oamenilor, dar fără nici un rezultat.

„Greu i-a fost să se descurce în cele nouă zile pâna l-am găsit: a dormit pe unde a putut, a mâncat ce a găsit, a trebuit să ia haine de la tomberon, să isi schimbe hainele ude, a mers pe jos zeci de km, a încercat să ceară ajutor, dar nu stie nici germana, nici engleza. Vor fi facute demersurile legale împotriva acestei firme de transport”, a scris, pe același grup, Asociatia RoOmenia-Voluntari in Europa.

„A dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat”

Sărmanul botoșenean a fost găsit datorită vigilenței pe care a manifestat-o o persoană care a citit povestea sa pe grup.

„Ovidiu a fost localizat azi dimineață lângă un restaurant din Neckarsulm. În loc să fie anunțată poliția, am fost anunțați noi și familia, ne-am activat imediat și împreună cu Dan M. l-am recuperat. Nu vă puteți imagina bucuria lui după nouă zile de coșmar în care a dormit în frig, în ploaie și a mâncat ce și cum a apucat (….). Eroii acestei povești cu Happy End sunteți toți cei care ați distribuit sau ați ieșit să-l căutați și vă suntem recunoscători”, a mai scris Gabriela Stanculesc pe Facebook.

Ovidiu a avut nevoie de ajutor pentru a ajunge acasă

Ulterior, din cauza faptului că situația lui Ovidiu o cere, pe același grup, a fost lansat  și un apel către cei care l-ar putea ajuta financiar ca să revină în țară.

„Cine îl ajută să ajungă în România? Lucrurile se complică în cazul lui Ovidiu, băiatul dispărut și găsit în Germania, după nouă zile. A trebuit să îl însoțim la spital pentru a scoate un certificat de la medicul legist ca urmare a bătăii primite de la șoferul microbuzului – costă 250 €.

Pentru că un necaz nu vine singur, mai trebuie și o radiografie la coaste – 150 €, aceste acte și investigații medicale sunt necesare pentru a depune plângere împotriva firmei de transport. Și cireașa de pe tort, prietena lui, care ar fi trebuit să vină să îl preia… nu mai poate, deci va trebui să îl cazăm și să îi căutăm transport. Avem nevoie de ajutor să îl ajutăm cu cheltuielile medicale și să ajungă acasă în România!”, a scris o altă membră a grupului de voluntari, Adriana Muresan.

Spre lauda lor, membrii grupului de Facebook al românilor din diaspora s-au mobilizat și au reușit să rezolve și această problemă!

”Ca de obicei ati raspuns prezent si ne mandrim ca suntem impreuna in sprijinul celor care au nevoie.❤️”,  e ultimul mesaj postat pe grup referitor la acest caz.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:25 - Premiile Emmy 2024: Cum s-a terminat duelul dintre Shogun și „Ursul/The Bear”. Lista completă a câștigătorilor Emmy 2024
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)