Caloriferele din apartamente au fost reci şi noaptea trecutăcîn Timișoara. Căldura a fost reluată cu întârziere

Caloriferele din apartamente au fost reci şi noaptea trecutăcîn Timișoara. Căldura a fost reluată cu întârziere
Dominic Fritz

Căldura a fost repornită temporar în Timișoara vineri, după ce distribuitorul de gaz a întârziat livrarea cu patru-cinci ore, astfel că nu s-a reuşit punerea în funcţiune a sistemului la ora estimată.

Căldura reluată cu întârziere în Timișoara

Și în noaptea trecută, caloriferele celor peste 50.000 de abonaţi au fost reci, deși primarul Timișoarei spunea că încearcă să remedieze situația:

”Începând din seara de joi, 28 octombrie, Colterm a reînceput furnizarea agentului termic pentru clienţii sistemului centralizat de încălzire. Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu 4-5 ore, motiv pentru care nu am reuşit să repunem în funcţiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalaţiile fiind repornite aseară, după ora 18.  Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timişoara racordate la COLTERM, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările  noastre.

Ne cerem scuze timişorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort şi îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate şi toţi timişorenii vor avea căldură şi apă caldă. Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienţii din zona de nord a oraşului, respectiv a celor arondaţi punctelor termice 13, 50 şi Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20 şi acestea să fie alimentate cu agent termic”, a transmis Colterm Timişoara într-un comunicat de presă de vineri.

Primarul USR Dominic Fritz, pe B1 TV, despre criza din Timișoara

Astăzi, după 10 zile, două săptămâni de căutare, am găsit în sfârșit un furnizor care ne-a făcut un contract până la 1 noiembrie, la ora 7 dimineața, deci acum avem asigurat gaz pentru weekend. Este o situație total absurdă să nu găsim efectiv o companie de gaz care să vrea să ne livreze gaz și avem nevoie de gaz ca să putem arde cărbunele. Putem funcționa și doar pe gaz, dar măcar ca să putem arde cărbunele, care se poate cumpăra un pic mai ușor, avem nevoie de un minim de gaz”, a declarat edilul.

Întrebat din ce motive nu găsește furnizori, el a adăugat: „Aici avem de-a face cu furtuna perfectă, să zicem. Pe de o parte, avem o companie care este un pacient bolnav de foarte, foarte mult timp, cu datorii istorice de peste 300 de milioane de lei, care recent a intrat și în insolvență, și în același timp avem o explozie de prețuri la gaz și o penurie de cantități de gaz, și toți furnizorii de gaz spun că ei deja nu știu cum să acopere necesarul pentru contractele deja semnate pentru clienții pe care îi au deja și de aceea nu vor să se angajeze să furnizeze gaz pentru companie așa de mare și nevoi așa de mari ca în Timișoara”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`