Călin Nistor: E cel mai greu an de când activăm în cadrul DNA / Magistrații trebuie să reziste acestui asalt (VIDEO)

Călin Nistor: E cel mai greu an de când activăm în cadrul DNA / Magistrații trebuie să reziste acestui asalt (VIDEO)

Acesta e cel mai greu an de când activăm în cadrul DNA, a declarat procurorul-şef interimar al Direcției, Călin Nistor, pentru B1 TV.

”Mă refer strict la activitatea DNA. Cred că, pentru mine și colegii mei, e cel mai greu an de când activăm în cadrul DNA. Direcția, poate, trece prin cea mai grea perioadă de când a fost înființată. Mă refer la modificările legislative, la atmosfera în care se lucrează la DNA și în spațiul public, la realizările sau nerealizările DNA în aceste momente.

În orice stat, în opinia mea, politicul are tendinţa de a încerca să controleze sistemul judiciar, cred că în România mai pregnant decât în alte state. Însă, magistraţii trebuie să reziste acestui asalt, trebuie să îşi facă activitatea cu bună credinţă, să investigheze cazuri de corupţie, să sesize instanţa cu cazuri bine întocmite, care să reziste testului instanţei, în final să obţinem condamnări şi implicit confiscarea produsului infracţiunii”, a declarat Călin Nistor, pentru B1 TV.

El a precizat că presiunea a existat constant de când e în DNA, cu mici excepții, deci e obișnuit. Problema, însă, e la colegii mai tineri: ”presiunea care se exercită pe instituție trebuie preluată cumva de șeful instituției și restul conducerii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`