Calendar Evaluare Națională 2020 sesiunea specială. Când vor avea loc examenele

Calendar Evaluare Națională 2020 sesiunea specială. Când vor avea loc examenele

Evaluarea Națională 2020va avea o sesiune specială, la care vor participa elevii ce vor avea temperatura peste 37,3 grade, sunt internați sau se află în carantină în ziua examenelor din sesiunea oficială de Evaluare Națională.

Sesiune specială a Evaluării Naționalese va desfășura la două săptămâni după sesiunea oficială, respectiv începând cu data de 29 iunie.

Calendarul Evaluării Naționale 2020 – sesiune specială

Evaluarea Națională 2020are o sesiune specială, la care vor participa elevii ce au avut temperatura peste 37,3 grade, au fost internați ori s-au aflat în carantină în ziua examenelor din sesiunea oficială de Evaluare Națională.

Ministerul Educației a publicat încă de la începutul lunii iunie calendarul pentru sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020. Astfel că elevii se vor putea înscrie la examen începând cu data de 22 iunie, iar la începutul lunii iulie vor putea susține probele. Iată calendarul pentru sesiunea specială din acest an:

22-26 iunie: înscrierea candidaților

29 iunie: Limba și literatura română

30 iunie: Matematică

1 iulie: Limba și literatura maternă

2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Măsuri speciale în școli pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

În contextul pandemiei de COVID-19, anul acesta elevii din anii terminali susțin examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională cu respectarea măsurilor de siguranță și mai ales a măsurilor de distanțare socială. Astfel că în ziua probelor, înainte de a intra în unitățile de învățământ, eleviilor le va fi măsurată temperatura, vor fi nevoiți să poarte masca de protecție și se vor dezinfecta.

Mai mult decât atât, școlile trebuie să asigure culoare separate de intrare și ieșire, iar băncile din sălile de clasă vor fi așezate la distanță. Timpul alocat elevilor pentru rezolvarea probelor nu se modifică.

Sesiune Specială pentru Evaluarea Națională 2020

Astfel, conform calendarului sesiunii speciale a Evaluării Naționale 2020, examenele încep în data de 29 iunie.

Sesiunea specială din 2020 este o opțiune pentru eleviicare din diferite motive medicale nu au putut ajunge la Evaluarea Națională din perioada 15-18 iunie.

Această regulă este valabilă și în cazul absolvenților de clasa a XII-a înscriși la Bacalaureat.

„În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse. La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale”, scrieEdu.ro.

Totodată, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că elevii care din motive medicale vor participa la sesiunea specială a Evaluării Naţionale sau Bacalaureatului şi care au susţinut una dintre probe în prima sesiune nu vor susţine din nou acea probă.

“Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie, potrivitNews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`