Calendarul Evaluării Naționale 2020. Când încep înscrierile

Calendarul Evaluării Naționale 2020. Când încep înscrierile
FOTO: Pixabay.com

Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a începe în data de 2 iunie, odată cu înscrierea candidaților pentru examene, și se încheie la 27 iunie, odată cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, urmând ca ulterior să aibă loc repartizarea computerizată la licee.

Spre deosebire de anii trecuți, înscrierea la Evaluarea Națională de anul acesta se va face într-un mod cu totul diferit, în contextul pandemiei de coronavirus, după cum a anunțat chiar ministrulEducației, Monica Anisie.

Copiii care se află la finalul clasei a VIII-a au la dispoziție trei zile pentru a se înscrie la Evaluarea Națională. Depunerea fișelor de înscriere se va faceonline, cu ajutorul mijloacelor electronice, pentru a evita îmbolnăvirea cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Aproximativ 180.000 de adolescenţi de clasa a VIII- a vor susţine în această vară Evaluarea Naţională.

Eleviide clasa a VIII-a care se află în izolare la domiciliu sau în carantină vor susține, dar și cei care au fost confirmați cu noul coronavirus vor susține probele de Evaluare Națională conform unor proceduri speciale, se arată într-un ordin emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Calendarul de desfășurare al Evaluării Naționale

Calendarul EN VIII în anul 2020 este următorul:

2-5 iunie – înscrierea elevilor

15 iunie – probă scrisă: limba și literatura română

17 iunie – probă scrisă:matematică

18 iunie -probă scris -limba și literatura maternă

22 iunie -afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22 – 23 iunie – depunerea contestațiilor (22 iunie – între orele 16:00 și 19:00; 23 iunie – între orele 08.00 și 12:00)

23 -26 iunie – soluționarea contestațiilor

27 iunie – afișarea rezultatelor finale

Candidații care doresc să depună contestație vor transmite o declarație-tipprin mijloacele electronice de comunicare, în care vor menționa faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul elevului minor, declarația trebuie semnată și de părinți, respectivde reprezentantul legal.

Elevii vor purta măști în timpul examinării

Proiectul de lege pentru reglementarea situației de alertă, adoptat de Guvern, prevede instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Prin urmare,elevii vor purta măști în timp ce vor susține probele pentru Evaluarea Națională. În acest sens, ministrul Sănătății Nelu Tătaru, alături deMonica Anisie, ministrul Educației, au emis un ordin comun.

Conform acestui Ordin, la intrarea în unitatea de învățământ cadrelor didactice și elevilor le va fi măsurată temperatura, care nu trebuie să depășească 37 de grade C. Dacă elevul sau cadrul didactic au o stare de sănătate precară, atunci nu li se va permite accesul în unitatea de învățământ, iar participarea la activitățile de pregătire va fi decisă de părinți, în funcție de riscul la care se expun elevii sau este posibil să îi expună pe membri familiei cu care locuiesc, respectiv persoane vârstnice.

Dacă temperatura elevilor se află în limita optimă, aceștia vor fi conduși de către un cadru didactic până în sala de clasă în care vor fi repartizați pentru a susține examenulnațional în timpul pandemiei de coronavirus.

În clasă nu vor fi mai mult de 10 eleviși se va păstra o distanță de doi metri între aceștia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)