Câinii și pisicile, la veterinar după mesele de Sărbători / Animalele de companie au fost hrănite cu sarmale, salată de boeuf și slănină

Câinii și pisicile, la veterinar după mesele de Sărbători / Animalele de companie au fost hrănite cu sarmale, salată de boeuf și slănină
Sursa foto: Pixabay

În urma meselor festive de Sărbători, nu numai oamenii au avut de suferit, ci și animalele de companie. Mulți câini și pisici au ajuns la veterinar din cauză că au mâncat sarmale, salată de boeuf și slănină. Problemele digestive au apărut în urma hrănirii cu bunătățile făcute pentru Crăciun și Revelion.

Câinii și pisicile au ajuns la veterinar după mesele de Sărbători

„Avem un pui de cățel din rasa Doberman, prezentat în urma cu trei zile, deoarece avea tulburări gastrointestinale. Nu ar trebui ca ei să mănânce ceea ce mâncăm și noi la mese. Aici vorbim fie de sarmale, de salată boeuf, slănină”, a spus Andreea Despa, medic veterinar.

„Se suspicionează că ar fi mâncat dintr-o plantă din casă, mai exact, dintr-un crin pe care proprietara l-a primit cadou în perioada Sărbătorilor. Crinul este cea mai toxică plantă pentru pisici. Noi speram ca Simon să aibă o recuperare cât se poate de rapidă”, a declarat un alt medic veterinar, Carla Pavlovenescu.

Proprietarii animalelor de companie sunt sfătuiți să nu hrănească câinii și pisicile cu alimentele pe care le cumpără pentru consum propriu. Nici resturile de la mesele lor nu sunt indicate pentru patrupezi, conform digi24.ro.

„Nu procesează corespunzător toate aceste elemente și atunci apar toate aceste tulburări gastrointestinale. Avem pacienți care sunt internați pentru una, două zile. Din păcate, însă, o pancreatită poate rămâne spitalizată până la două-trei săptămâni”, a mai spus Andreea Despa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`