Cadru medical dintr-un spital COVID, la capătul puterilor. Ipostaza surprinzătoare în care a fost descoperit (FOTO)

Cadru medical dintr-un spital COVID, la capătul puterilor. Ipostaza surprinzătoare în care a fost descoperit (FOTO)
Foto simbol: Hepta.ro - Ilya Pitalev

Pe fondul crizei COVID, multe cadre medicale din spitale de profil au ajuns la capătul puterilor. Numărul de paturi a fost suplimentat în utimele zile, dar mereu la limită, medici sunt prea puțini, infrastructura este la pământ, suficiente motive pentru care doctorii și personalul auxiliar să fie suprasolicitat.

O imagine postată de curând în social media reflectă suficient de bine problemele din spitale.

„Epuizare… O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Pantelimon» se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU. Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă. Și? Urgențele continuă să vină! Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri”, este mesajul postat pe pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 pe Facebook.

Asistenta poartă combinezon și mască sanitară, este așezată într-o cutie, cel mai probabil pe un culoar îngust, înconjurată de alte cutii.

O asistentă a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon“ din București, surprinsă dormind așezată într-o cutie, pentru că toate paturile și scaunele din spital sunt ocupate. Foto: Facebook / RO Vaccinare

Cifrele COVID-19 în România, la zi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.745. Dintre acestea, 1.764 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`