Patru persoane au fost reţinute în cazul unui crime produse în martie 2008, când autorii au ascuns cadavrul pe un câmp din judeţul Buzău, potrivit Parchetului instanţei supreme.
Cei patru – Marian Muti, Victor Muti, Veta Muti şi Tudoriţa Ghenciu – au fost reţinuţi după un denunţ făcut de primul dintre ei.
În cursul zilei de sâmbătă, inculpaţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.
Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele:
La data de 8 august 2014, inculpatul Muti Marian a sesizat organele de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău – Serviciul de Investigaţii Criminale cu privire la faptul că inculpaţii Muti Victor, Ghenciu Tudoriţa, Muti Veta l-au ucis pe G.D., iar ulterior au îngropat cadavrul pe un câmp din extravilanul unei comune din judeţul Buzău, zonă cunoscută sub denumirea de „Valea Colacului”.
Cu ocazia cercetărilor la faţa locului, în zona în care se afirma că s-ar afla cadavrul victimei G.D., au fost găsite mai multe fragmente osoase, respectiv un craniu şi alte componente ale unui schelet uman, precum şi o serie de obiecte de vestimentaţie.
Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, în cursul lunii martie 2008, într-un imobil situat într-o comună din judeţul Buzău, inculpaţii au aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei G.D., care, în urma leziunilor traumatice grave provocate, a decedat. Ulterior, cei patru au procedat la îngroparea cadavrului pe câmp, în zona denumită „Valea Colacului”, pentru a ascunde astfel fapta şi împrejurările comiterii ei.
În urma analizării fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a rezultat faptul că materialul scheletic prezintă leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile sus menţionate denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal.
În raport de morfologia şi mecanismul de producere al leziunilor, a rezultat că victima a fost expusă unor acţiuni violente succesive şi repetate.
Identitatea victimei a fost stabilită prin raport de expertiză genetică judiciară.