Cad primele capete în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng. Activitatea ambulanței Puls a fost suspendată pentru 30 de zile (VIDEO)

Cad primele capete în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng. Activitatea ambulanței Puls a fost suspendată pentru 30 de zile (VIDEO)
Foto: news.ro

Neglijente grave în ambulanţele care ar trebui să salveze vieți! Defibrilatoare fără baterii, medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite.

Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și specialiștii Ministerul Sănătății la sediul firmei private a Ambulanţei PULS, care ar fi trebuit să salveze viaţa fotbalistului Patrick Ekeng, potrivit B1TV.

Autorizaţia de funcţionare a firmei a fost suspendată pentru 30 de zile, iar amenzile primite se ridică la aproape 24 de mii de lei.

Un singur defibrilator cu bateria încărcată, restul inutilizabile în caz de urgență, sau fiole de adrenalină, folosita pentru procedurile de resuscitare, expirate din luna mai a anului trecut. Sunt doar câteva dintre neregulile care s-au găsit în urma controlului Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne la firma privată de ambulanță PULS.

Cad primele capete în cazul morții fotbalistului Patrick Ekeng. Activitatea ambulanței Puls a fost suspendată pentru 30 de zile

#DIRECT_ONE_yel9ch#

Printre problemele constatate s-a numărat și modificarea clasificării ambulanțelor:

– modificarea clasificarii ambulanțelor, fara obținerea aprobarii legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A , celelalte trei ambulanțe de tip B și C figurau ca defecte.

– au fost identificare medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depașite

– pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.

A fost suspendată pentru 30 de zile autorizația de funcționare a firmei private de ambulanță, pâna la remedierea tuturor deficiențelor.

S-au dat amenzi de 24 de mii de lei, iar abia acum se întelege de ce în momentul în care fotbalistul se află în ambulanță medicii nu au folosit defibrilatorul ce se afla la un metru de ei. Este posibil ca nici acela să nu fi avut baterie.

Serviciul de ambulanţă Puls se afla în evidenţa autorităţilor, după ce anul trecut a fost amendat în urma unui control în trafic, pe una din ambulanţe.

Mai mult, 41% din sancţiunile date serviciilor de ambulanţă pentru nereguli sesizate în urma inspecţiilor, anul trecut, au fost la firme private, a declarat pentru Mediafax, Raed Arafat.

Şi la poliţia Capitalei au avut loc audieri. Medicii de pe salvare, directorul firmei şi doctorul clubului Dinamo au fost audiaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`