Cabinete medicale de asistenţă primară pentru refugiaţi, deschise la Romexpo

Cabinete medicale de asistenţă primară pentru refugiaţi, deschise la Romexpo
România urmează să primească luna aceasta de la Comisia Europeană primii bani pentru acoperirea cheltuielilor cu refugiații. Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Ministerul Sănătății a transmis luni, de Ziua Mondială a Refugiaţilor, că vor fi inaugurate cabinetele medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală din cadrul Centrului de Servicii Integrate pentru Refugiaţi de la Romexpo.

Cabinete medicale de asistenţă primară pentru refugiaţi

Două cabinete medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală destinate refugiaţilor vor fi deschise de luni, la Centrul de Servicii Integrate pentru Refugiaţi de la Romexpo.

„În Bucureşti se află cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina, marea majoritate fiind femei şi copii. Cabinetul medical va furniza servicii de medicină de familie, ginecologie, planificare familială şi sănătatea reproducerii. Cabinetul de consiliere psihologică va furniza servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie individuală şi de grup. Cele două cabinete au fost înfiinţate cu sprijinul Biroului OMS din România, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii.

Au fost elaborate mai multe materiale de informare despre utilizarea antibioticelor şi vaccinare, despre drepturile pacienţilor privind serviciile medicale. Acestea vor fi disponibile în limbile ucraineană, română şi engleză şi vor fi puse la dispoziţia refugiaţilor”, precizează Ministerul Sănătăţii, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

La inaugurare va fi prezent şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila va participa luni, 20 iunie 2022, de Ziua Mondială a Refugiaţilor, la inagurarea Cabinetelor medicale de asistenţă primară şi servicii de sănătate mintală din cadrul Centrului de Servicii Integrate pentru Refugiaţi de la ROMEXPO. Evenimentul va începe la ora 11.00”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

În Bucureşti se află cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina, majoritatea fiind femei si copii.
Conform celor mai recente date, de la invadarea Ucrainei de către forţele ruse, în 24 februarie, până la data de 18 iunie, a nivel naţional, au intrat în România 1.241.750 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.276.279 ucraineni.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`