Ca sarea-n bucate: „De la prea puțină sare se poate ajunge la hipertensiune”

Ca sarea-n bucate: „De la prea puțină sare se poate ajunge la hipertensiune”

S-a vorbit atât de mult despre faptul că sarea ar fi dăunătoare, în special pentru persoanele cu probleme cardiovasculare încât această idee a dus la evitarea consumului de sare, uneori chiar la eliminarea completă a acesteia din dietă de către unele persoane.

Hipertensiunea se poate agrava fără destulă sare în alimentație

Rinichii noștri, dacă sunt sănătoși, au capacitatea de a elimina o cantitate semnificativă de sare, atât timp cât ne hidratăm corespunzător.

„Altceva este însă chiar mai important: potasiul. Mulți oameni au carență de potasiu pentru că nu consumă alimente bugate în potasiu, legume, fructe. Din cauză că nu avem potasiu pot să apară EDM, crește tensiune arterială”, a spus dr. Cezar, citat de Adevărul.

Sodiul are un rol important în funcționarea anumitor receptori și lipsa sa poate cauza hipertensiune arterială.
„Oamenii se feresc de sodiu, dar ferindu-ne de sodiu, sistemul nostru cardiovascular are niște baroreceptori, niște receptori de depresiune și se trimite niște semnale ca să rețină sodiu cât mai mult și corpul se chinuie să rețină acel sodiu și va duce la îngroșarea arterelor, va cauza hipertensiune arterială.

Evitarea exagerată a sodiului poate cauza hipertensiune arterială. Exact problema pe care vrem să o rezolvăm. Nu știu dacă e clar, dacă pare logic. Medicina asta nu e lineară.

Sarea e vinovată pentru tensiune, nu mai consum sarea. Ce să vezi? Ai putea să creezi hipertensiune arterială de la consumul prea mic de sare. Deci consumul scăzut de sodiu poate cauza hipertensiune arterială. Exact ceea ce vrem să rezolvăm.

Problema e, cum am spus, asta se leagă și de consumul scăzut de potasiu. Deci echilibru. Dacă consumăm echilibrat, corpul știe ce are de făcut cu mineralele astea, știe cum să le punem în balanță, dar trebuie să fim atenți la noi”, adaugă el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`