Butoane de panică pentru femeile din tribunele stadionului de la Euro 2024. Inițiativa unei asociații

Butoane de panică pentru femeile din tribunele stadionului de la Euro 2024. Inițiativa unei asociații
Foto simbol: Pixabay

Campionatul European a început, vineri seara, iar o asociația împarte femeilor butoane de panică în condițiile în care bărbații devin agresivi dacă echipa susținută de ei pierde, arată un studiu.

Butoane de panică pentru meci

Dispozitivul este mic, se poate ascunde ușor în haine sau la brelocul cheilor, iar 200 de femei vor avea la dispoziție butonul de panică înainte de primul meci din Campionatul European, conform observatornews.

Specialiștii spun că în timpul meciurilor, nivelul de agresivitate crește dacă echipa favorită pierde, furie care este alimentată și de consumul de alcool, iar victimele sunt, de cele mai multe ori, femeile.

„Vom avea consum excesiv de alcool, dezamăgiri ale suporterilor bărbaţi care vor avea un comportament agresiv tocmai pentru că echipa favorită a pierdut meciul sau mai rău, echipa pentru care am pariat a pierdut meciul. În astfel de conflicte agresorul tinde să îi ia telefonul victimei ca ea să nu poată ceară ajutor”, spune Giulia Crişan, avocat Asociaţia Anais.

Soluția pentru femeile agresate

Femeile care au primit butonul de panică au fost, în trecut, victime ale agresivității bărbaților.

Anul trecut, au fost raportate peste 50.000 de cazuri de violență în rândul femeilor, iar polițiștii au emis peste 15.000 de ordine de protecție. Astfel, butonul de panică este o soluție și pentru viitor, nu doar pentru meciuri.

Dispozitivul se conectează la o aplicație care trebuie descărcată pe telefonul purtătorului, iar când va apăsa pe două butoane, persoanele apropiate vor primi un apel și un mesaj cu localizarea dispozitivului, fiind un semn că trebuie să anunțe poliția. Mesajul va fi primit doar de persoanele pe care victima le va alege, ceea ce face ca sentimentul se rușine să se diminueze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`