Noul buletin cu cip, motiv de scandal și teoria conspirației la dezbaterea de la MAI: „Ni se pune în pericol însăși mântuirea / Visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor”

Noul buletin cu cip, motiv de scandal și teoria conspirației la dezbaterea de la MAI: Ni se pune în pericol însăși mântuirea / Visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor

Transformarea buletinului într-o carte electronică de identitate a oferit șansa unor teorii haluciante ale conspirației și la răspândirea unor noi frici în rândul societății. Participanții la o dezbatere de la Ministerul Afacerilor Interne s-au contrat timp de 8 ore pe această temă și au venit cu idei cât se poate de halucinante despre ce s-ar putea întâmplă dacă se face această trecere.

Principalele două teorii ale conspirații au în centrul fie Apocalipsa adusă de cipuri care conțin 666, fie monitorizarea populației de către autorități prin aceste cărți electronice.

„Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!”, a cerut un avocat prezent la dezbatere, conform Digi24.

„Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie„, a venit răspunsul lui Cătălin Giulescu, director la Evidența Populației.

Un alt participant a venit cu teorii privind controlul populației.

„Actuala lege ne propune să alegem între două rele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru că întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor”, a afirmat Lucreția Plăcintă.

Aceasta nu a uitat nici de clasica frică privind Apocalipsa și venirea necuratului prin numărul 666.

„Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666”, a mai venit o altă teorie de la aceasta.

„Dumneavoastră aveți opțiunea unui document de identititate simplu”, a fost răspsul director de la Evidența Populației.

Cărțile electronice de identitate vor fi emise de pe 3 august anul viitor. Cine nu vrea documentul cu cip primește varianta simplă, care nu poate fi folosită însă la ieșirea din țară. Nu toată lumea va face modificarea însă, ci doar cei ale căror acte expiră.

Cărțile electronice de identitate vor îngloba cardul de sănătate și vor permite interacționarea cu administrația publică fără să mai stăm la cozi la ghișee, promite ministrul de Interne.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`