Bugetul STB nu a fost aprobat. Șoferii ar putea refuza să muncească

Bugetul STB nu a fost aprobat. Șoferii ar putea refuza să muncească
Foto: Captura Youtube

Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat bugetul primit de la Societatea de Transport București (STB), ceea ce înseamnă că salariile vor întârzia.

Salariile angajaților vor întârzia

Primarul general, Nicușor Dan, a spus că nu a fost aprobat bugetul de 320 de milioane de lei pentru STB, pentru că nu sunt bani pentru salarii, informează Știripesurse.

„O să convocăm o ședință CGMB săptămâna viitoare, luni-marți, după discuțiile cu grupurile politice din CGMB și sperăm că proiectul de rectificare va fi aprobat. Noi avem bani disponibili, nu este nicio problemă, dar nu îi putem vira fără să avem votul Consiliului.

Angajații STB își primesc salariile pe 13, lichidarea pentru octombrie. Dacă rectificarea va fi aprobată, va fi o întârziere de 2-3 zile, până la finalul săptămânii viitoare maxim”, a explicat Nicușor Dan.

Proiectul se afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 31 octombrie, dar nu a mai avut loc pentru că PNL nu a votat ordinea de zi. Acum, se încearcă convocarea unei alte ședințe pentru rezolvarea acestei probleme.

De ce nu a votat PNL ordinea de zi

Stelian Bujduveanu, consilier general PNL și viceprimar, a spus că grupul său dorește convocarea unei ședințe și aprobarea proiectului de rectificare. Acesta a transmis că nu a votat la ședința inițială din motive politice.

Liberalii au fost revoltați de faptul că primarul nu s-a prezentat la ședință din cauză că era pe drum de la conferința din parul IOR.

Cheltuielile salariale în 2023 sunt de aproximativ 970 de milioane de lei, iar STB are în jur de 11.000 de angajați, vatmani și șoferi sunt puțin peste 4.500, restul fiind personal auxiliar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`