Bugetul de peste 99 milioane lei pentru prima etapă a programului Casa Verde Fotovoltaice din regiunea Bucureşti-Ilfov, epuizat în 9 minute

Bugetul de peste 99 milioane lei pentru prima etapă a programului Casa Verde Fotovoltaice din regiunea Bucureşti-Ilfov, epuizat în 9 minute
Sursa foto: Pixabay

UPDATE // Bugetul de 99.860.000 de lei alocat Regiunii București-Ilfov a fost epuizat integral în primele nouă minute prin înscrierea unui număr de 4.993 de persoane fizice, anunță Administratia Fondului pentru Mediu.

Înscrierile persoanelor fizice în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, vor continua conform următorului calendar:

https://www.afm.ro/…/calendar-fotovoltaice-2023_05_03.pdf

Pentru toate regiunile, în prima zi programată, înscrierea în aplicație începe la ora 10:00.

Pentru regiunile în care înscrierea se va realiza în 3 zile lucrătoare consecutive, înscrierea începe la ora 10:00 în prima zi și continuă până în cea de a treia zi, la ora 23:59.

Pentru regiunile în care cele 3 zile lucrătoare programate pentru înscrierea solicitanților sunt separate de zile nelucrătoare, orele de începere/încheiere a înscrierii sunt: În prima zi: 10:00 – 23:59, a doua zi: 0:00 – 23:59 și a treia zi: 0:00 – 23:59.

Știrea inițială

Programul Casa Verde Fotovoltaice începe vineri de la ora 10.00, cu înscrierea persoanelor fizice din regiunea Bucureşti-Ilfov. În acest an, autorităţile au decis ca înscrierea să se facă pe regiuni.

Un buget de 1,7 miliarde de lei este pus la dispoziție pentru acest program.

”Începând din 19 mai 2023, ora 10.00, persoanele fizice DOAR din regiunea Bucureşti – Ilfov care doresc să se înscrie în aplicaţia informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice, o pot face accesând acest link, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu.

Persoanele fizice din celelalte regiuni se vor putea înscrie conform calendarului stabilit de instituţie.

Înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor necesare.

Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţie. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicaţie nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior.

”Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice”, a precizat, joi, Tánczos Barna.

Programul cuprinde opt etape, una pentru fiecare regiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră