Budescu (directorul CNIR): „Ne vom ocupa de tot ce înseamnă investiție nouă în infrastructura rutieră” / Câți angajați are compania și ce salarii oferă (VIDEO)

Budescu (directorul CNIR): „Ne vom ocupa de tot ce înseamnă investiție nouă în infrastructura rutieră” / Câți angajați are compania și ce salarii oferă (VIDEO)

Gabriel Budescu, directorul Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR), a explicat, în emisiunea „Drumurile noastre”, moderată de Ștefan Etveș pe B1 TV, cum funcționează această companie și ce urmează să facă.

Budescu, despre funcționarea și atribuțiile CNIR

„Noi suntem o companie diferită totalmente de CNAIR. CNIR, Compania Națională de Investiții Rutiere, e rezultată, ca CNAIR de altfel, din reorganizarea CNADNR.

A rezultat CNAIR, care ar trebui să se ocupe exclusiv de întreținerea rețelei existente, și CNIR, care ar trebui să se ocupe de tot ce înseamnă investiții noi, drumuri naționale, autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare.

Din nefericire, operaționalizarea companiei a întârziat, a fost operaționalizată abia acum un an, când a avut o conducere interimară, și acum suntem în pregătiri pentru a prelua primele proiecte. Ne vom ocupa de tot ce înseamnă investiție nouă în infrastructura rutieră din România”, a explicat Gabriel Budescu.

CNIR va avea de luni 11 angajați

Întrebat câți salariați sunt acum în CNIR, acesta a răspuns: „Azi sunt 7 și de mâine vor mai fi încă 4, deci 11. Din aceștia, sunt 2 cu jumătate de normă. Avem promovate concursuri de angajare pentru peste 50 de posturi. Acum avem pe organigramă 86 de posturi”.

„Nivelul salarial e undeva cu 10-15% mai ridicat decât la CNAIR și va fi în funcție de experiența celui care vine la concurs”, a mai precizat acesta.

Gabriel Budescu a dat și un exemplu: pentru un inginer (cu experiență) de căi ferate, drumuri și poduri, salariul e undeva la 8000-9000 de lei net.

„Bugetul (CNIR) e de 34,2 milioane de lei, ce a fost prins anul acesta, e primul buget, din care 20,7 cheltuieli”, a mai susținut Budescu, punctând că atunci când vor prelua proiectele de la CNAIR, acestea vor veni și cu bugetul deja alocat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`