Bucureștiul i-a cucerit pe alți doi turiști veniți din Franța: „Un oraș cu mâncare excepțională și transport public bun”

Bucureștiul i-a cucerit pe alți doi turiști veniți din Franța: „Un oraș cu mâncare excepțională și transport public bun”
Sursa foto: Captură ecran - YouTube - Indo Explorers

Capitala a reușit să cucerească doi turiști indieni, stabiliți în Franța. Cei doi au ales să-și petreacă cinci zile din vacanță în România. Toate impresiile au fost publicate pe canalul lor de YouTube, fiind surprinși de localnicii din țara noastră.

Shalini și Subham au în plan ca în viitorul apropiat să viziteze cât mai multe locuri din lume, România fiind una dintre destinațiile unde își doreau să ajungă de ceva timp.

După o singură zi în București, orașul i-a surprins pe cei doi cu ajutorul mănăstirii Antim, cu mâncarea și locurile pe care le-au vizitat. Cei doi au fost încântați și de mijloacele de transport în comun.

Shalini și Subham, încântați de frumusețile Bucureștiului

Primul popas al celor doi turiști a fost mănăstirea Antim, ctitorită de ierarhul Antim Ivireanul și construită în perioada 1713-1715, unde a fost o biserică cu hramul Sfântul Nicolae. Mănăstirea a avut o construcție asemănătoare unei cetăți, cu biserica în centru. Pe laturile care descriu perimetrul unui pătrat erau chiliile, iar în fiecare colț era câte un turnuleț, potrivit Adevărul.

„Mănăstirea Antim este un exemplu minunat al arhitecturii Bucureștiului din secolul al XVIII-lea. Iar curtea cu trandafiri este o oază de liniște și frumusețe atât de aproape de centrul Capitalei. Am fost impresionați de numărul mare de parcuri din București. Este un oraș atât de verde, cum puține am văzut în călătoriile noastre”, a spus Shalimi în clipul video publicat pe YouTube.

Impresionați au fost și de Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, spunând despre lăcașul de cult că „Este fascinantă povestea legat de cum pe locul actualei biserici s-a construit, mai întâi, o bisericuță din lemn, într-o singură zi. Este un lăcaș de cult cu o poveste atât de specială”.

Subham spune că a fost tare încântat de transportul în comun, mâncarea excepțională și diversificată, dar și de Parcul Cișmigiu, care, din punctul lui de vedere are un romantism aparte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`