Bucureştiul, cel mai congestionat oraş din Europa. Cu ce se merge cel mai repede prin Capitală: Au fost comparate un scuter, o bicicleta, o un autoturism și transportul public

Bucureştiul, cel mai congestionat oraş din Europa. Cu ce se merge cel mai repede prin Capitală: Au fost comparate un scuter, o bicicleta, o un autoturism și transportul public

Bucureşti este cel mai congestionat oraş din Europa şi al cincilea cel mai aglomerat oraş din lume, în ceea ce priveşte condiţiile de trafic, potrivit indexului realizat de către indexulTomTom.

În aceste condiții, scuterul este cel mai rapid mijloc de transport prin Capitală, arată un studiu al FEMA – Federația Europeană a Asociațiilor de Motocicliști, scrie Libertatea.

DOLIU ÎN TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! A MURIT VEDETA ȘTIRILOR! VESTEA A LOVIT CA UN TRĂSNET

La polul opus sunt mașina personală și transportul public, respectiv trei ori mai mult timp pentru a ajunge la destinație.

Studiul a constat într-o probă practică: un scuter, o bicicleta, o un autoturism și transportul public au pornit în același timp din punctul A în punctul B.

”Scuterul a ajuns primul la destinație, în doar 17 minute. Autoturismul a întâmpinat probleme în trafic încă din primul kilometru, motiv pentru care, în prima jumătate a traseului, a fost întrecut de bicicletă. A recuperat apoi, însă bicicleta a ajuns a doua (26 minute), pentru că nu a avut nevoie de loc de parcare.

VINE APOCALIOSA, FRAȚILOR! ARSENIE BOCA A PREVĂZUT SFÂRȘITUL! URGIA VA LOVI ROMÂNIA PESTE CÂTEVA ZILE

Autoturismul a pierdut tot avansul câștigat în trafic în căutarea unui loc de parcare și a ajuns al treilea (33 minute). Cu transportul public s-a ajuns cel mai greu – în 50 de minute”, se arată într-un comunicat emis de Asociația pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului.

În zilele ploioase sau când ninge situația se îngreunează și mai tare, iar timpii se pot dubla.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`