București: Taximetriştii ameninţă cu un marş de amploare şi cer liberalizarea taximetriei

București: Taximetriştii ameninţă cu un marş de amploare şi cer liberalizarea taximetriei

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere a anunțat, vineri, că va organiza un miting şi un marş de amploare, pentru liberalizarea activităţii de taximetrie. APTTI i-a cerut primarului Sorin Oprescu, într-o scrisoare deschisă, să facă front comun ‘împotriva bişniţarilor de autorizaţii militând pentru liberalizare’.

Ne pare rău însă că trebuie să vă reamintim că principala cauză a stării de fapt este limitarea numerică a autorizaţiilor taxi, limitare pe care se pare că nu aţi combătut-o şi faţă de care nici nu luaţi atitudine. Dacă eraţi informat corect de către subalternii dvs., aţi fi observat că transportatorii autorizaţi din Judeţul Ilfov sunt într-un număr destul de mare bucureşteni. Aceşti bucureşteni au ales să-şi facă propriile firme şi propriile P.F.A-uri în Ilfov, în loc să închirieze autorizaţii taxi ‘de Bucureşti’ de la Mafia ce le ţine în sertare sau care le vinde la preţuri începând de la 5.000 euro bucata”,  se arată scrisoarea, informează Agerpres.

Asociația afirmă că în Capitală sunt aproximativ 10.200 de autorizații taxi, în timp ce legea prevede doar 7.600.

De ce evitaţi Domnule Primar General să spuneţi adevărul despre reala ţintă a modificării legii (legea taximetriei – n.a.) şi anume paragraful strecurat în proiectul de modificare, care oferă posibilitatea ca un transportator autorizat să poată folosi în desfăşurarea activităţii un alt transportator ,,neautorizat” (prin termenul ‘neautorizat’ ne referim la transportatorii ilfoveni ce nu au autorizaţii de Bucureşti, dar sunt transportatori ce deţin deja baza materială pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie şi care în baza unei legi în vigoare şi anume 168/2010 au investit şi au creat locuri de muncă). În cazul în care Ilfovul nu va fi acceptat în Bucureşti, aceştia vor deveni (forţaţi de împrejurări, pentru a nu îşi pierde investiţiile deja făcute) clienţii mafioţilor din Bucureşti care stau cu sute de autorizaţii în sertar fără a avea maşini. Vorbim de aproximativ 1.600 de potenţiali clienţi care vor închiria acele autorizaţii de Bucureşti. Un simplu calcul arată ca 1.600 de autorizaţii închiriate cu 250-350 euro/luna, generează un profit curat de 400.000-560.000 de euro lunar, bani ce vor fi încasaţi de către cei ce acum vor Ilfovul afară din Bucureşti‘, se mai spune în scrisoarea APTTI.

Taximetriştii din Ilfov ar putea dispărea de pe străzile din Capitală. Primarul general, Sorin Oprescu, a propus mai multe amendamente la legea taximetriştilor, aflată în dezbatere în Camera Deputaţilor. Taximetriştii care au numerele înregistrate în judeţele  limitrofe se simt neîndreptăţiţi de această modificare şi ameninţă cu proteste, dacă ea va fi pusă în practică. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)