Un bucureștean a fugit cu amanta, la sfârșitul petrecerii de logodnă. Tânăra trădată s-a adresa instanței. Verdictul judecătorilor

Publicat: 26 04. 2019, 14:08

Un tânăr din București a fugit cu o altă femeie la sfârșitul petrecerii de logodnă. Întregul conflict a ajuns în instanță, iar acum bărbatul trebuie să-i plătească fostei iubite despăgubiri materiale de 33.000 de lei, precum și daune morale de 1.000 de lei. Căsătoria ce trebuia să aibă loc peste o lună a fost anulată, notează ziare.com.

Decizia aparține Judecătoriei Răcari și nu este definitivă.

Codul Civil prevede că cel care rupe logodna în mod abuziv poate fi obligat la despăgubiri pentru cheltuielile făcute sau contractate în vederea căsătoriei.

Logodnica părăsită le-a povestit magistraților că a cheltuit aproape 40.000 de lei pe petrecerea la care au fost invitate peste 200 de persoane. Spre dimineață, viitorul mire ar fi devenit distant și nu s-a mai întors la logodnica sa. Fata a aflat chiar de la părinții ei că viitorul soț a fugit cu altă femeie.

”A fost o experiență umilitoare, iar în comunitatea mică în care locuiesc, umilința s-a accentuat când unii dintre invitați au venit să ceară înapoi darul financiar oferit, deși toți banii au rămas la logodnic și la mama acestuia”, a spus reclamanta.

Tânăra a avut nevoie de ședințe la psiholog pentru a-și reveni.

În apărarea sa, bărbatul a susținut că, de fapt, ei au căzut de acord să rupă logodna cu o săptămână înaintea petrecerii, iar evenimentul nu a fost anulat pentru că invitațiile fuseseră deja făcute.

”Cheltuielile cu pregătirea logodnei au fost făcute de mine și de mama mea, iar nu de familia reclamantei, iar cu privire la despăgubirile morale, acestea sunt neîntemeiate și vădit excesive raportat la situația de fapt”, s-a aparat bărbatul.

”Prin mărturisirea neechivocă a pârâtului că avea o relație extraconjugală chiar cu 2 săptămâni înainte de oficializarea logodnei, iar imediat după petrecerea organizată în acest sens, a părăsit domiciliul conjugal pentru a-și continuă relația extraamoroasă, instanța constată că încetarea logodnei este imputabilă în mod exclusiv pârâtului, care și-a încălcat în mod flagrant obligațiile de fidelitate și de suport, pe care și le asumase față de reclamanta”, au explicat magistrații.