O femeie din București care nu a respectat izolarea la domiciliu și a ieșit pe geam din casă a fost mutată în carantină

O femeie din București care nu a respectat izolarea la domiciliu și a ieșit pe geam din casă a fost mutată în carantină
Foto: Pixabay

O femeie din București a fost plasată, duminică dimineață, din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, deoarece nu a respectat prima măsură de prevenire a răspândirii COVID-19.

Decizia aparține Poliției Capitalei și Direcției de Sănătate Publică București, în condițiile în care măsurile luate de autorități în contextul epidemiei de coronavirus tocmai au fost înăsprite.

„În dimineața de 22 martie, în jurul orei 03.00, prin apel 112, o persoană a sesizat că o femeie a ieșit, pe geam, dintr-o locuință de la parterul blocului. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 13, care au depistat persoana respectivă. Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuință, împreună cu o altă persoana. A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare”, a explicat Grupul de Comunicare Strategică.

Ministerul de Interne a emis, sâmbătă, o Ordonanță Militară ce prevede mai multe măsuri menite să limiteze răspândirea noului coronavirus. Potrivit uneia dintre ele, persoanele care se deplasează între orele 22:00 şi 6:00 vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, în care să precizeze motivul deplasării. În cazurile în care deplasarea este făcută pentru rezolvarea unei situaţii urgente, trebuie precizat şi traseul. Măsura se aplică începând de luni seară. Persoanele care nu pot lucra de acasă și sunt nevoite să se deplaseze la locul de muncă au nevoie de o adeverință permanentă eliberată de angajator. Documentul trebuie să precizeze clar că munca nu poate fi desfășurată de acasă. (Detalii AICI)

Alte măsuri prezentate sâmbătă seară:

  • Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară
  • Se suspendă temporar activitățile de comercializare în mall-uri
  • Se interzic grupurile mai mari de 3 persoane care nu locuiesc împreună
  • Slujbe fără enoriași, doar transmise online
  • Botezuri, cununii, înmormântări la care pot participa doar opt persoane

(DetaliiAICI)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că începând de duminică, ora 22.00, este interzisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini. Există, totuși, niște excepții.(DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`