Bucureștenii rămân fără apă caldă pe timpul nopții, pentru a avea căldură în calorifere
Mii de bucureşteni stau în frig deşi şi-au dat acordul pentru a primi căldură. Întrebaţi de această situaţie, reprezentanţii primăriei conduse de primarul USL, Sorin Oprescu dau din umeri şi susţin că de vină este furnizorul ELCEN care le oferă agentul termic la temperaturi scăzute. Aşa că, deocamdată, oamenii suportă frigul pentru că situaţia pare de nerezolvat.
RADET a înregistrat aproximativ 6000 de plângeri de la oamenii nemulţumiţi că sunt obligaţi să tremure de frig. În plus, şi apa caldă este mai mult călduţă. Dar reprezentanţii primăriei au gata pregătite explicaţiile.
Viceprimarul Marcel Nicolaescu a anunțat marți că Primăria a decis împreună cu RADET să alterneze furnizarea de căldură cu cea de apă caldă pe timpul zilei și nopții. Astfel, apa caldă va fi oprită între orele 22:00 și 05:00, și asta deoarece ELCEN nu furnizează agentul termic la temperatura necesară pentru a asigura atât apa caldă, cât și căldura din calorifere, de către RADET, a declarat Marcel Nicolaescu, potrivit b365.ro.
„Ne contrăm cu ELCEN-ul care nu recunoaşte că sunt condiţiile prevăzute de lege şi temperatura din timpul nopţii a fost trei zile la rând de cel mult 10 grade. Noi am cerut agentul termic la 80 de grade, iar ei ni-l dau la 60 de grade. Din acest motiv ajunge la RADET la 30 de grade, noi suntem nevoiţi să-l reîncălzim, dar sunt zone în Bucureşti unde căldura ajunge la 15 grade”, a mai spus viceprimarul Marcel Nicolaescu.
Aşa că oamenii vor trebui să mai strângă din dinţi, cel puţin până la 1 noiembrie, susţine viceprimarul.
„Sunt afectate în principal sectoarele 3 şi 4, mai ales în cartierele de la periferie unde agentul termic nu mai ajunge la aceeaşi temperatură. Acolo unde nu ajunge încercăm să pompăm mai mult. Am vorbit cu cei de la ELCEN şi ne-au spus că se va rezolva în curând”, a mai spus viceprimarul.
Problema va fi rezolvată numai atunci când va fi finalizat planul de unificare a RADET-ului cu ELCEN-ul. Atunci, Capitala va avea un sistem integrat de furnizare a energiei termice. Dacă nu există amânări, sistemul ar trebui să fie funcţional până la 30 iunie 2014.