Bucureștenii nu vor avea acces în Parcul din campusul Universității Politehnica nici în această vară. Rectorul Mihnea Costoiu: La începutul anului universitar vom analiza

Bucureștenii nu vor avea acces în Parcul din campusul Universității Politehnica nici în această vară. Rectorul Mihnea Costoiu: La începutul anului universitar vom analiza
Campusul Universitatii Politehnica din Bucuresti: Sursa foto: Captura Video

Parcul din campusul Universității Politehnica din București va rămâne închis publicului și în această vară, după ce negocierile dintre conducerea instituției de învățământ superior și Primăria Sectorului 6 au ajuns în impas.

Campusul Politehnicii este cel mai mare spațiu verde din cartierul Militari. Până anul trecut accesul pietonal în acest parc nu a fost niciodată restricționat terțelor persoane, pentru activități de recreere. Cu toate acestea, la începutul pandemiei de COVID-19, conducerea Universității Politehnica a decis închiderea acestui spațiu pentru public, ceea ce pentru locuitorii din „Militari” a reprezentat o adevărată lovitură.

Bucureștenii s-au mobilizat și au inițiat chiar o petiție prin care cer revenirea la condițiile anterioare instituirii stării de urgență, cauzată de Covid 19. Deși numărul cazurilor de coronavirus a scăzut semnificativ iar majoritatea restricțiilor au fost ridicate, Parcul din campusul Politehnicii continuă să fie închis.

Mesajul care îi întâmpină pe bucureștenii care vor să se plimbe în parcul campusului Universității Politehnica

Contactat de B1TV.RO, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica, a declarat că perspectiva redeschiderii parcului se va analiza abia în toamnă. De asemenea, Universitatea nu a primit, potrivit acestuia, un răspuns din partea Primăriei Sectorului 6 la problemele ridicate.

„Este vorba despre campusul Politehnicii, nu este vorba despre un parc al Sectorului 6. E important să facem această precizare. În acest moment accesul este în continuare blocat pentru publicul larg. Sunt festivitățile de absolvire și examenele de admitere.

Nu avem în acest moment un răspuns. La începutul anului universitar vom analiza. În acest moment nu avem un răspuns de la Primărie. Nu s-a pus problema ca spațiul să fie preluat, a fost doar o simplă declarație de intenție”, a declarat pentru B1TV.RO rectorul Universității Politehnica, Mihnea Costoiu.

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, anunța anul trecut pe Facebook că s-a ajuns la situația din prezent după ce rectorul Universităii Politehnica din București a reziliat protocolul cu Primăria sectorului 6, după ce aceasta nu și-a mai asumat obligațiile ce constau în asigurarea pazei și a curățeniei:

“A existat un protocol de colaborare din data de 15 septembrie 2020 între Universitate și Primăria Sectorului 6, prin ADPDU, care permitea accesul în parcul Politehnicii. Astăzi am primit o adresă prin care acel protocol a fost reziliat unilateral de către Rectorul Universității Politehnica din București cu data de 30 octombrie 2020 pentru că primăria nu și-a respectat obligațiile, respectiv asigurarea pazei și a curățeniei.

Nu am știut despre conținutul acelui protocol, reziliat la o săptămână după ce mi-am preluat mandatul. Rectorul universității are dreptate, ADPDU S6 nu și-a respectat obligațiile.

De asemenea, ADPDU Sector 6 nu avea cum să-și respecte obligațiile în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Sector 6 care să-i permită efectuarea cheltuielilor aferente”, a scris pe Facebook primarul Ciprian Ciucu.

Deși a anunțat încă de anul trecut că va deschide linii noi de colaborare cu Universitatea Politehnica, nici până astăzi accesul cetățenilor în parc nu este permis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`