Bucureștenii din Piața Domenii, „terorizați și profund afectați” de zgomotul de la cluburile din Herăstrău. Cetățenii cer intervenția autorităților locale, printr-o scrisoare deschisă

Bucureștenii din Piața Domenii, „terorizați și profund afectați” de zgomotul de la cluburile din Herăstrău. Cetățenii cer intervenția autorităților locale, printr-o scrisoare deschisă
Foto: Facebook / Horia Tomescu

Cetățenii din Piața Domenii a Capitalei au lansat o scrisoare deschisă către autoritățile locale și se arată „terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile” din Parcul Herăstrău.

Oamenii reclamă că „suferă de poluare fonică de miercuri până duminică, pe tot parcursul sezonului cald, fapt ce afectează semnificativ calitatea vieții locuitorilor”, și subliniază „necesitatea unei acțiuni imediate și eficiente pentru a salva și conserva Parcul Herăstrău”.

Scrisoarea a fost adresată primarului general, Nicușor Dan, primarului din Sectorul 1, Clotilde Armand, administratorei ALPAB, Corina Simona Bega, și ministrului Mediului, Mircea Fechet.

Scrisoarea deschisă a cetățenilor din Piața Domenii către autoritățile locale:

Stimate Domnule Primar General, Nicușor Dan

Stimată Doamnă Administrator ALPAB, Corina Simona Bega

Stimată Doamnă Primar, Clotilde Armand

Stimate Domnule Ministru, Mircea Fechet

Ne adresăm dumneavoastră în calitate de locuitori ai zonei Piața Domenii, adiacente Parcului Herăstrău, monument istoric al orașului nostru. Suntem terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc, care perturbă continuu liniștea și bunăstarea noastră și binenteles și a faunei locale. În calitate de cetățeni responsabili și iubitori ai patrimoniului local, considerăm că este imperativ să atragem atenția asupra deteriorării alarmante și a impactului negativ asupra Parcului Herăstrău și asupra comunității noastre.

Este evident că există o viziune eronată și o incapacitate din partea administratorului parcului de a gestiona și proteja acest monument istoric și spațiu verde vital pentru un întreg oraș. Prin autorizarea acestor cluburi amenințați echilibrul ecosistemului, punând în pericol flora și fauna diversificată a parcului și totodată, sanatatea populației. Ne întrebăm, cum a fost posibilă transformarea Insulei Copiilor în Club de Noapte?

Este de notorietate faptul că veverițele, o prezență oarecum simbolică a parcului, au dispărut în ultimii ani. Considerăm că acesta este un semn alarmant al impactului activităților umane asupra habitatelor naturale și al necesității unei acțiuni urgente.

Comunitatea noastră suferă de poluare fonică de miercuri până duminică, pe tot parcursul sezonului cald, fapt ce afectează semnificativ calitatea vieții locuitorilor. Am depus nenumărate sesizări în această privință, însă răspunsul primit a fost că zgomotul nu poate fi auzit la o distanță de 3 km. Contrar acestei afirmații, avem probe video care atestă nivelul înalt de zgomot și modul în care acesta pătrunde în locuințele și viețile noastre.

Prin această scrisoare, dorim să subliniem necesitatea unei acțiuni imediate și eficiente pentru a salva și conserva Parcul Herăstrău. Înțelegem provocările administrative și legale cu care vă confruntați, dar facem apel la responsabilitatea dumneavoastră față de patrimoniul natural și cultural al orașului și față de comunitatea pe care ar trebui să o serviți.

Solicităm revizuirea și aplicarea strictă a regulamentelor și legilor în vigoare, evaluarea impactului asupra mediului și implementarea de măsuri eficiente pentru reducerea poluării fonice. De asemenea, apreciem deschiderea unui dialog transparent și constructiv cu comunitatea, în vederea găsirii de soluții durabile și benefice pentru toți.

Vă mulțumim anticipat pentru atenție și pentru implicarea în rezolvarea acestor probleme stringente.

Cu respect și speranța unor zile și nopți mai liniștite în Parcul Herăstrău,

Comunitatea de la Piața Domenii

Urmăriți B1TV.ro și pe
`