Masa de Crăciun este în fiecare an tot mai scumpă, drept pentru care nici anul acesta nu scapă de scumpiri. Preparatele tradiționale costă mai mult față de alți ani, iar românii vor trebui să mărească bugetul.
Cârnații afumați de porc sau cei amestacați cu vită sunt la mare căutare. Românii pot alege să îi prepare la ei acasă, iar în măcelării se găsește carnea de lucru la 24 de lei kilogramul, condimentele și membrana sunt în jur de doi lei și îi pot prepara după gustul fiecăruia. Cârnații gata făcuți se găsesc cu prețuri de la 26 de lei până la 40 de lei kilogramul, conform observatornews.
Pieptul de porc este în jur de 48 de lei kilogramul, ceafa de porc este 54 de lei/kg, kaiserul este 48 lei/kg, iar tochitura costă circa 48 de lei/kg.
Pentru cei care își doresc mai multe produse tradiționale pentru masa de Crăciun pot opta pentru un coș cu mai multe produse tradiționale, iar acesta costă peste 200 de lei.
„Un coş ca aceasta conţine muschi file, pipet haiducesc, cabanoşi. Cântăreşte aproximativ 2 kg.Dar pentru un coş mai bogat care contine: caltabosul, slanina, soricul costa 250 de lei si cantareste 4 kg”, a declarat reprezentantul unei băcănii.
Specialiștii recomandă păstrarea cărnii curde, pe termen scurt, la temperaturi mai mici de 3 grade.