Bucătăria românească, în clasamentul gastronomiei mondiale. Top 10 mâncăruri românești alese de 50.000 de experți (VIDEO)

Bucătăria românească, în clasamentul gastronomiei mondiale. Top 10 mâncăruri românești alese de 50.000 de experți (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video - TJ Miles / YouTube

Bucătăria românească s-a clasat în prima treime a Atlasului Gustului, clasamentul celor mai bune bucătării din lume. Realizarea e importantă, căci face din România o tot mai importantă destinație culinară.

Bucătăria românească, în topul celor mai apreciate mâncăruri din lume

În cel mai recent Atlas al Gustului, bucătăria românească s-a clasat pe locul 29. Primele trei poziții au fost ocupate de Italia, Japonia și Grecia, informează Click!.

Clasamentul celor mai apreciate mâncăruri românești este condus de ciorba rădăuțeană, urmată de sarmale, bulz, salam de Sibiu, babic, cașcaval afumat, fasole bătută, papanași, ciorbă de fasole cu afumătură și telemea de Ibănești.

Despre clasamentul celor mai apreciate mâncăruri din lume

Atlasul Gustului e întocmit anual de 50.000 de experți în alimentație, care analizează mâncăruri din întreaga lume în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și autenticitatea restaurantelor.

Această recunoaștere în Atlasul Gustului e importantă deoarece atrage turiști gastronomici. Astfel, România devine o destinație culinară din ce în ce mai apreciată și recunoscută la nivel global, mai explică sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:38 - Ce au descoperit medicii legiști după ce au efectuat autopsia cântărețului Liam Payne. Artistul a decedat după ce a căzut de la etajul trei al unui hotel din Buenos Aires
21:36 - Daniel Fenechiu (PNL), despre un referendum privind consumul de droguri în București: „Pare o reglare de conturi între PSD și USR”
21:32 - Gabriel Zetea, despre întrebarea pe care PSD vrea să o propună la referendum: Tema este de maximă importanță. Dacă avem un răspuns pozitiv, cel puțin primăria, în viitor, se va simți obligată să facă aceste program (VIDEO)
21:19 - Producția de varză a scăzut, în timp ce prețul a crescut chiar și de trei ori față de anul trecut. Cum justifică fermierii acest fenomen
21:00 - Femeie împușcată pe o stradă din Focșani de un individ care o urmărea
20:57 - Femeile din România au salariile mai mari decât ale bărbaților, anunță Ministerul Muncii. Care este diferența între salarii
20:55 - Pastilele care te lasă fără permis de conducere. Ministerul Sănătății a actualizat lista! Substanțele care dau rezultat pozitiv la DrugTest
20:41 - Ce vor trebui să facă șoferii de peste 70 de ani pentru a putea conduce. O nouă lege care îi vizează ar putea fi implementată
20:37 - Vameși de la Petea, cercetați pentru luare de mită. Polițiștii de frontieră ajutau firme să facă evaziune
20:35 - Ministrul Familiei, Natalia Intotero, noi detalii despre copiii milionarului Adrian Marțian, după ce au fost aduși în țară: Vor rămâne într-o locație sigură, vor beneficia în continuare de consiliere psihologică (VIDEO)