Brânza cu roșii a ajuns un lux. Cât a ajuns să coste burduful de oaie în piețe
Din cauza prețurilor ridicate, cea mai ieftină mâncare din sezon a devenit un lux pentru mulți români.
Brânza cu roșii este considerată ca fiind cea mai ieftină mâncare din sezonul cald, doar că prețul nu mai susține această afirmație.
120 lei/ kg pentru brânza de burduf
Brânza de burduf poate ajunge la 120 de lei kilogramul, iar roșiile, chiar dacă sunt mai ieftine decât în urmă cu câteva săptămâni, în piețe se găsesc la prețul de aproximativ 15 lei kilogramul, conform Antena 3.
Telemeaua de oaie, despre care comercianții spun că este preferata românilor, a ajuns să coste 60 de lei kilogramul. Cea mai ieftină este brânza de vacă la care un kilogram costă între 25 și 35 de lei kilogramul.
Brânza s-a scumpit cu peste 28% față de 2022
Prețurile mari au schimbat comportamentul cumpărătorilor, dar și al vânzătorilor.
Românii cumpără cantități mai mici pentru a plăti mai puțin, iar comercianții afișează la raft prețul pentru 100 de grame.
Datele Institutului de Statistică arată că brânza este cu peste 28% mai scumpă în comparație cu anul trecut, iar legumele sunt cu 26% mai scumpe.