Brăila: Toate paturile ATI pentru pacienți cu COVID-19 sunt ocupate

Brăila: Toate paturile ATI pentru pacienți cu COVID-19 sunt ocupate
Foto: Hepta

Explozia cazurilor de coronavirus pune la grea încercare sistemul sanitar din România. Spitalele fac tot mai greu față numărului mare de pacienți.

Paturile de la ATI, ocupate în Brăila

În Brăila toate paturile de Terapie Intensivă destinate persoanelor diagnosticate cu COVID-19 sunt ocupate după ce au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 50 de noi cazuri de îmbolnăvire şi a fost raportat un deces, transmite Agerpres.

Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, toate cele opt paturi din secţia ATI destinată persoanelor internate cu coronavirus sunt ocupate, trei dintre pacienţi fiind intubaţi.

În acest context, medicii fac eforturi pentru a găsi soluții alternative urgente. Managerul SJU anunță că a fost amenajat un salon cu ventilatoare şi monitoare, unde pot fi internaţi maxim doi pacienţi, iar în cazul în care şi acesta va fi ocupat, se va apela la Centrul naţional pentru situaţii de urgenţă pentru găsirea de soluţii.

În ceea ce priveşte capacitatea SJU Brăila pentru internarea pacienţilor cu coronavirus, numărul total de paturi este de 250, în prezent fiind internaţi 220 de pacienţi.

La nivelul judeţului Brăila, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu noul tip de coronavirus 2.956 de persoane, dintre care 127 au fost declarate decedate.

Nou bilanț îngrijorător

România a înregistrat, de joi până vineri, încă 4.026infectări cu coronavirus. 742 de persoane au fost și ele reconfirmate în urma retestărilor.În ultima zi, alți 75 de pacienți COVID-19 au decedat. Numărul bolnavilor în stare gravă, aflați la Terapie Intensivă, a atins un nou record – 726.

Astfel, în total, țara noastră a înregistrat până acum 172.516 de infectări și5.749 de decese provocate de coronavirus. Până în acest moment, au fost prelucrate 2.800.912 deteste, din care 30.325 în ultima zi.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, că numărul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 172.516. În ultimele 24 de ore, 4.026 oameni au fost testați pozitiv, iar alți 7421 au fost reconfirmați în urma retestărilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)