Botoşani: Un proiectil exploziv trasor a fost găsit în trunchiul unui copac rupt de pe marginea unui drum

Botoşani: Un proiectil exploziv trasor a fost găsit în trunchiul unui copac rupt de pe marginea unui drum
Foto: ISU Botoșani

Un proiectil exploziv trasor a fost găsit de un șofer în trunchiul unui copac rupt de pe marginea DN 29. „Echipa pirotehnică a stabilit că proiectilul putea exploda la orice acţiune mecanică”, a transmis ISU Botoșani. Proiectivul va fi distrus într-un poligon de specialitate.

Proiectil găsit într-un trunchi de copac

Un proiectil exploziv trasor cu calibrul de 37 milimetri a fost descoperit pe marginea DN 29, care face legătura între municipiul Botoşani şi oraşul Săveni. El a fost văzut de un şofer care a oprit lângă copac. Acesta și-a dat seama de pericol și a sunat la 112.

„Echipa pirotehnică a stabilit că proiectilul putea exploda la orice acţiune mecanică. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Cu această ocazie, ei au atras atenția că „muniţia neexplodată este foarte periculoasă”, așa că dacă găsim „obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare” nu trebuie să le atingem sau să le lovim, ci să sunăm la 112.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`