Botoșani: O jurnalistă a fost lovită cu mașina de un polițist, care a fugit de la locul faptei

Botoșani: O jurnalistă a fost lovită cu mașina de un polițist, care a fugit de la locul faptei
Foto: adevarul.ro

O jurnalistă a fost lovită pe trecerea de pietoni, tocmai de un om al legii. Agentul de poliţie a încercat să se înţeleagă pe cale amiabilă, însă când a aflat că femeia lucrează în presă s-a urcat în maşină şi a demarat în grabă. Jurnalista a ajuns la spital cu o contuzie la un şold.

Femeia, în vârstă de 31 de ani, trecea regulamentar strada în momentul în care a fost lovită pe zebră de maşina agentului de la Ordine Publică. Poliţistul a încercat să muşamalizeze accidentul, însă când a aflat că femeia lucrează în presă a fugit de la locul accidentului.

Este vorba despre un incident rutier petrecut aseară în municipiul Botoșani. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, după producerea acestuia. S-a prezentat la poliție după, la scurt timp după aceea. Este polițist la Poliția Municipiului Botoșani”, a declarat Daniela Darea, inspector principal Politia Botoșani.

Jurnalista a avut nevoie de îngrijiri medicale, drept pentru care a fost transportată la spital. În urma impactului, a suferit o contuzie la un şold. Pentru că a părăsit locul accidentului, bărbatul va fi anchetat chiar de colegii săi.

Având în vedere calitatea sa, din punct de vedere disciplinar a fost declanșată în regim de urgență procedura cercetării prealabile, fiind sesizat și Consiliul de Disciplină al Inspectoratului. De asemenea, este cercetat, i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuvinţarea organelor de poliţie”, a mai spus Darea.

Agentul de poliţie nu este la prima abatere.

Cu aproximativ două luni în urmă, cred, soţia sa a reclamat faptul că a agresat-o fizic în locuinţa proprie. Deci, practic, a fost un scandal intrafamilial. Din punct de vedere disciplinar, în cazul în care săvârşesc anumite abateri, prevăzute de lege, pot fi sancţionaţi. Sancţiunile pot merge de la mustrare până la destituirea din poliţie”, spune Daniela Darea.

Totodată, dacă este găsit vinovat de magistraţi, poliţistul riscă şi până 5 ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`