Borș de miel. Cele mai bune rețete de Paște

Publicat: 25 04. 2019, 13:09

Borsul de miel nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.

INGREDIENTE:

Un kg carne de miel,o lingura de otet,2 morcovi, 2 cepe uscate, o felie telina,o radacina pastarnac,100 g orez,un litru bors,sare,piper.

INGREDIENTE PENTRU DRES:

3 galbenusuri,100 g smantana,sare,piper

MOD DE PREPARARE:

1. Carnea de miel portionata se pune in apa rece cu o lingura de otet care ajuta ladisparitia mirosului.
2. Apoi, se arunca apa, si carnea se pune la fiert cu apa proaspata, iar dupa primulclocot se arunca si aceasta. Se pune carnea din nou la fiert in apa rece cu sare.Se ia spuma. Cat timp fierbe, se taie marunt legumele care se pun in oala, impreunacu orezul, cand carnea este aproape fiarta. Se da intr-un clocot borsul si apoi setoarna in ciorba intai jumatate de cantitate si se gusta. Daca se doreste mai acru, setoarna si cealalta jumatate.
3. Pentru dres, galbenusurile se amesteca cu smantana si un praf de sare si apoi,cu polonicul, se toarna zeama din oala. Se amesteca din nou si se toarna totul inoala, amestecand rapid. Se potriveste de sare si piper si, dupa gust si regiune a tarii,se aduce la masa cu oua fierte tari, deasupra si verdeata, dupa gust.

Sursa:avantaje.ro