Pacienţii spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor primi vineri mâncare gătită în curtea instituţiei medicale, din moment ce bucătăria este nealimentată cu gaze de joi seara.
Carnea de pui din meniul bolnavilor va fi pregătită pe grătar, însă restul alimentelor vor fi pregătite în bucătăria spitalului, la cuptoare electrice şi la arzătoare ce vor fi alimentate cu gaz din butelii.
„Ca să nu afectăm programul alimentar al pacienţilor, în condiţiile acestei avarii la sistemul de alimentare cu gaze din Slatina, alimentele care în mod normal erau prăjite, respectiv pieptul de pui, pulpele de pui, astăzi vor fi preparate la grătar pe cărbuni, în curtea spitalului. Ciorba va fi gătită în bucătărie, în cazane, pe arzătoare alimentate cu gaz din butelii, alte preparate vor fi gătite la cuptoarele electrice”, a spus Cătălin Rotea, managerul Spitalului de Urgenţă Slatina.
Alimentarea cu gaze în municipiu ar urma să fie reluată vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, după o zi întreagă fără gaze naturale, potrivit Agerpres.